Perel a sztár, mert csak 150 millió forintot kapott volna egy estére

Mo'Nique's "Spread The Love Comedy Tour" GettyImageRank3
LOS ANGELES, CA - APRIL 02: Actress/comedienne Mo'Nique performs during her "Spread The Love" comedy tour at the Nokia Theater on April 2, 2010 in Los Angeles, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas Mo'Nique beperelte a Netflixet, miután úgy érezte, hogy keveset kínáltak neki egy stand-upos fellépésért.
Vágólapra másolva!

A Precious – A boldogság árá-ért Oscar-díjjal jutalmazott Mo'Nique-ot a Netflix meg akarta nyerni egy stand-upos fellépésre, de a felkínált 500 ezer dolláros (körülbelül 150 millió forintos) gázsit a színésznő nem tartotta elegendőnek.

Mo'Nique egy stand-upos fellépése közben Forrás: AFP/2010 Getty Images/Kevin Winter

Más előadóknak valóban ennek a sokszorosát fizette ki korábban a Netflix, Mo'Nique ezért érezheti azt, hogy nemi és faji megkülönböztetés áldozata lett: a keresetben azt állítja, hogy csupán azért kapott volna kevesebb pénzt a férfiaknál és a fehér nőknél, mert történetesen fekete nő.

A színésznő példaként hozta fel Eddie Murphy, Dave Chappelle, illetve Chris Rock gázsiját, akik – fekete férfiként – 70, 60, illetve 40 millió dollárt kapnak vagy kaptak a Netflixtől, igaz, ezek az összegek két-három előadásra vonatkoztak.

Ellen DeGeneres 20, Ricky Gervais pedig 40 milliót vitt haza hasonló szereplésekért, a Netflix szerint azonban méltányos volt az ajánlat, amit Mo'Nique-nak tettek – miközben határozottan visszautasították a diszkrimináció vádját.