Belezúgtam egy pasiba, kár, hogy ufó

Roswell: New Mexico
Vágólapra másolva!
A Roswell: New Mexico nem új mérföldkő a tévésorozatok történelmében, de a misztikus sztorik és giccses szerelemi kavarások iránt fogékonyaknak könnyed kis kikapcsolódás lehet. A cikk itt-ott spoilert tartalmaz.
Vágólapra másolva!

A roswelli ufószerencsétlenségként, ufókatasztrófaként ismert esemény 1947 nyarán történt, ekkor zuhant le egy tárgy az Amerikai Egyesült Államokban, Új-Mexikó államban. Hivatalos magyarázat szerint egy időjárási szonda vagy meteorológiai ballon esett a földre, vadabb elméletek szerint idegen lények alkotta űrszerkezet pottyant közénk, amelynek kontrollját elveszítették a jövevények, akik közül aztán vagy mind meghalt, vagy páran túlélték. A rejtélyek iránt mindig fogékony emberek aztán vagy hittek ebben, vagy sem, mindenesetre Roswell téma lett a filmekben, tévésorozatokban, regényekben.

Ó, lámúr! Forrás: CW

Az eredeti Roswell sorozatból három évad, 61 rész készült. Ugyan nem a helyszínen vették fel, hanem Kaliforniában, és volt benne egy gyermeki báj, hamar nagy rajongótáborra tett szert. 2002 májusában búcsúzott, és sokáig úgy tűnt, ezeket az x-aktákat, ufós sztorikat lezártnak tekintheti űrlény és földi ember egyaránt.

A sorozat Roswell: New Mexico címen aztán feltámadt,

jelenleg 3 epizód nézhető itthon az HBO GO jóvoltából. A pilot alapján egyből megállapítható, mely tévécsatorna az eredeti megrendelő: a The CW, hiszen minden szereplő piszkosul jóképű vagy felettébb csinos, ahogy a The CW sorozata a The 100 is, ahol szintén mindenki okleveles sármőr vagy őrületes bombázó.

Forrás: CW

Ebben a sci-fiben is van egy jó adag szerelem, csalódás, végzetes vonzódás, életmentés, utalgatás korábbi tragédiára. Kissé szirupos, itt-ott giccses darabról van szó, naplementében történő csókolózással, és persze valódi lényüket titokban tartó lényekkel. Kicsit olyan, mintha a True Bloodot látnánk, egy amerikai kisvárossal, a rejtőzködő figurákkal, akik jelen esetben épp nem vámpírok, hanem ufószökevények.

Vannak bajok

Pár fordulatnál azért ingatja a fejét a sokat látott sorozatnéző. Rögtön az első rész közepén szíven lövik a főszereplő lányt – de persze semmi baj, épp ott a szerelme, aki különleges képességeivel azonmód visszahozza az életbe, ketchupot ön rá, és azt hazudja, hogy az nem öt liter vér, hanem csak paradicsomszósz.

Komolyan gondolta ezt az írói csapat, valahol Hollywoodban?

És azt, hogy a barlangot, ahol az ufótojások fényesen izzanak, csak egy olyan korhadt fadeszka őrzi, amit egy hatéves gyerek – vagy egy lágy szellő – könnyűszerrel bedönt?

Forrás: CW

Vannak tehát elkedvetlenítő fordulatok és gondterhelt fejvakarást előidéző pillanatok, viszont ha valaki ellenállhatatlanul vonzódik az űrlényekhez, izgatja, milyen lehet egy idegen és egy földi nő kapcsolata, szereti a fura romantikát, és egyben a leegyszerűsített sci-fit, annak könnyű szórakozást jelenthet. Sokat azért ne várjunk tőle, legalábbis a pilottól nem ájultunk el, viszont tinisorozatnak elmegy.