Már hivatalos: jön a kultikus sci-fi sorozatváltozata

mpaa083348 Uomo Letteratura Fotografia Seventies LITERATURE Années 1970 - Années 70 - Années soixante-dix Novecento Ritratto Viso MAN Littérature Faccia Scrittore Mondadori 20 20e 20eme XX XXe XXeme siecle Photographie 20 20th XX XXth century 20 20o XX XX
Portrait of the American biochemist and writer Isaac Asimov. USA, 1970s. ©MP/Portfolio/Leemage
Vágólapra másolva!
A sorozatgyártásba nemrég beszállt Apple hivatalosan is megrendelte a tévés verziót Isaac Asimov Alapítvány-trilógiájából.
Vágólapra másolva!

Az Apple sorozatot készít az Alapítvány-trilógiából, a galaktikus birodalomról és annak bukásáról szóló mindhárom könyv, az Alapítvány, az Alapítvány és Birodalom, valamint a Második Alapítvány is képernyőre kerül.

Isaac Asimov Forrás: AFP

Egyelőre tíz rész készül, a megvalósítással David S. Goyert és Josh Friedmant bízták meg: előbbi a Batman: Kezdődik! óta több szuperhősös történetet írt, jelenleg a Superman nagyapját bemutató Krypton-t láthatjuk tőle; utóbbi korábban A terminátor: Sarah Connor krónikái-ért felelt, most a Snowpiercer sorozatváltozatán dolgozik.

Az Alapítvány-trilógiát már korábban képernyőre akarták vinni, az HBO-nak 2015 táján szintén volt egy sorozatterve Jonathan Nolannel, aki aztán inkább a Westworld-be vágott bele a csatornánál.