Dobó Kata: Húsz év alatt csak két undok nőt kaptam

2018.03.03. 07:00

A Korhatáros szerelemben elég negatív figurát kapott, és a március 3-án induló Csak színház és más semmi harmadik évadjában sem lesz túl rokonszenves a karaktere - de nem aggódik, hogy összekeverik vele a nézők. Örül, ha sok a munka, és együtt játszhat régi kollégákkal. A hazai tévésorozatokról kérdeztük Dobó Katát.

Korábban már felbukkant a karaktered a sorozatban, de a harmadik évadban komolyabb szerepet kap. Milyen nő Pápai Timi?

Meglepett, hogy visszahívtak, mert az előző évadban csak egy kis epizódszerepről volt szó. Goda Krisztina, a sorozat kreatív producere egyszer azonban szólt, hogy jó történetet találtak ki rám. Mivel nagyon szerettem a sorozatot, örültem, hogy visszatérhetek, főleg ilyen szerepben: Timi egy elég szélsőséges, önző, csak magával foglalkozó perszóna, de jó színésznő. Tény és való, hogy saját maga érdekli. Jó női karakter, nagy boldogság eljátszani, pont azért, mert megosztó figura. De vigyázzunk, a karakter fölött ne törjünk pálcát! Néha én is ilyen bátran beszélnék, akár én is lehetnék ilyen vállaltan ellenszenves, de az ember úgy van vele, hogy bele kell simulni a környezetbe. Biztos sokan szeretnének néha kicsit gonoszkodni, kicsit nagyképűsködni, de a való életben nehéz, nem is lehet így viselkedni. A színész viszont azért szereti az ilyen szerepet, mert olyan lehet benne, amilyen a hétköznapokban nem.

Képgalériáért klikk a fotóra! A végén mutatunk két ritkaságot is!Forrás: MTVA

A karakter sztárallűrjei zavarják a kollegákat. Neked volt ilyen problémád?

Ha személyesen ismernél egy ideje, nem kérdeznél ilyet. Van rólam egy kép, aminek viszont nem sok köze van a valósághoz. Nekem mindig kevés önbizalmam volt, főleg a pályám elején. Persze mindig örültem a sikernek, de az két nap alatt elillant. A Miniszter félrelép után pedig a földön tartott a család és a szűk baráti kör. Kegyetlen tud lenni a szakma, én pedig nem vagyok ez a típus, aki elszáll pár sikeresebb munka után.

Képgalériáért klikk a fotóra! A végén mutatunk két ritkaságot is!Forrás: MTVA

Szerelmi szál lesz?

Egy koreográfus fiúval lesz kapcsolat, Mohai Tamás játssza, sok szempontból bekavar a karaktere. Spoiler nélkül nehéz erről beszélni, de Pápai Timi szeret tetszeni férfiaknak és nőknek egyaránt, a társaság középpontjában akar lenni mindenáron.

Te vagy a díva, aki Báthory Alinda volt az első két évadban?

Olyasmi, de azért Schell Judit karaktere talán kicsit mélyebb volt.

Nem volt valami rokonszenves karaktered a nemrég véget ért Korhatáros szerelemben, és itt sem lesz az. Nem tartasz attól, hogy negatív képet ad rólad ez a két gonoszkodó női szerep?

Húsz év munka, színészet van mögöttem, és csak ezt a két undok karaktert játszottam. Remélem, nem befolyásolja majd az emberek rólam alkotott véleményét.

Képgalériáért klikk a fotóra! A végén mutatunk két ritkaságot is!Forrás: MTVA

Kamarás Iván lesz az exférjed, őt jól ismered, ugye?

Nagyon kedvelem őt. A karaktere a bulvársajtó, a gyerek kapcsán bukkan fel a történetben. Már nagyon régóta ismerem, a Miniszter félrelépben is szerepeltünk együtt, bár nem volt sok közös jelenetünk. Érdekes, hogy Iván a Korhatáros szerelemben is egy volt férjet alakított, aki váratlanul felbukkan.

Mi lesz azzal a TV2-sorozattal, folytatódik?

Sajnos erről nem tudok nyilatkozni. Mi színészek szeretnénk, de nyilván nehéz döntés. Majd mérlegelik... mindenesetre a hozzánk eljutott vélemények pozitívak.

Az interjú viszont folytatódik, lapozzon a 2. oldalra!

Előző
  • 1
  • 2
Következő