Pár ártatlan gyerekműsor sötét, szomorú véget ért

ALF
Vágólapra másolva!
A főszereplő dinoszauruszok kihaltak, a kedves űrlényt elkapta a hadsereg, a törpék pedig elérték életkoruk felső határát, és fává változtak egy hegytetőn – nem épp ilyen befejezést képzelnénk el egy ártatlan gyerekműsornak, pedig ezek mind olyan végkifejletek, amiket valaha megírtak, megvalósítottak és leadtak a tévében. Lássunk néhány sötét, szomorú finálét!
Vágólapra másolva!

A dinoszauruszok

A Muppet Show és a Szezám utca atyja, Jim Henson készített a kilencvenes években egy családi szitkomot is, amelynek a főszereplői dinoszauruszok voltak. Arra valószínűleg senki nem számított, hogy a történet a dinók kihalására fut ki, márpedig az utolsó részben – a központi család fejének hibájából – bekövetkezett a jégkorszak, az apuka pedig mindenkitől bocsánatot kért, hogy tönkretette a világot, majd a gyerekének türelmesen elmagyarázta, hogy nemigen lesz már hely, ahol a kortársaival élhetne.

ALF

A készítők a szóbeli ígéretet már megkapták az ötödik évadra, ezt azonban nem követte valós szerződés, így a negyedik szezont egy olyan történéssel zárták le, amit eredetileg csak cliffhangernek szántak, de végül az egész szériának ez lett a vége. Nem volt túl vidám befejezés, hisz nagyon úgy nézett ki, hogy a címbeli űrlényt elkapta az amerikai hadsereg, a stáblista végén még azt is hallani lehetett, amint jajveszékel.

Superman: A rajzfilmsorozat

A Superman 1996 és 2000 között futott animációs változata legalább olyan sötéten ért véget, mintha egy Batman-sorozat lett volna, Superman és Supergirl ugyanis majdnem meghaltak, és előbbi számára utána sem jött el maradéktalanul a happy end. Fő ellensége, Darkseid ugyanis kimosta az agyát, ami miatt Superman egy csomó gaztettet követett el – az emberiség viszont nem volt tisztában az ámokfutása okával, így a végére maradt egy hitelét vesztett szuperhősünk, aki szinte csak a szerelme, Lois bizalmát tudta megőrizni.

Lapozzon, tudunk még pár gyerekműsorról, amely rossz véget ért!