Film volt, sorozat lett belőle

Vágólapra másolva!
A szórakoztatóipar hemzseg az adaptációktól, legyen szó könyvekről, képregényekről vagy akár játékokról. Leginkább a mozifilmek használják fel más médiumok alapanyagait, de akadnak kivételek, nem is kevés. Az elmúlt tíz évben kifejezetten sok filmnek készült tévésorozat formájában adaptációja, hol jobb, hol kevésbé színvonalas változatban. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.
Vágólapra másolva!

Ash vs. Evil Dead

Az Evil Dead-franchise rajongói okkal örülhettek, amikor 2015-ben visszatért kedvencük, ezúttal a tévéképernyőkre. Bizakodásra adhatott okot, hogy az eredeti írók, Sam Raimivel az élen és a címszereplő karakterével egybeforrt Bruce Campbell is a stábot erősítette. Az eredmény nem okozott csalódást, sikerült megidézni a klasszikus filmek hangulatát.

Remekül ötvözték az akciót, a horrort és a vígjátéki elemeket, így lépten-nyomon őrült szituációkban találtuk magunkat a még őrültebb karakterekkel. Beteg és groteszk kaland, aminek idén áprilisban vége szakadt, ugyanis a harmadik szezon után sokak bánatára elkaszálták Ashék morbid pokoljárását. Legalább amíg tartott, nem rontották el.

Bates Motel

Alfred Hitchcock Psychója szerves részét képezi a filmtörténelemnek, így elég merész feladatra vállalkozott az Anthony Cipriano-Carlton Cuse-Kerry Ehrin trió, amikor elhatározták, hogy előzményt írnak a filmnek. A Bates Motel sok helyen félremehetett volna, szerencsére aprólékos műgonddal és az előd iránti maximális tisztelettel bántak vele.

Nem egy buta slashert kaptunk, hanem egy nyomasztó és feszült thrillert, ami nem mellesleg családi drámának sem utolsó. Külön élmény más aspektusban látni a már ismert karaktereket, Vera Farmiga és Freddie Highmore alakítása pedig erre csak rátesz egy lapáttal. A 2012-ben indult sorozat öt évadot élt meg, tavaly áprilisban ért véget, kerek egész történetet alkotva, 50 epizódban.

Halálos fegyver

Szinte semmi sem szólt amellett, hogy a négy részt megélt, azonos című akció-vígjáték franchise alapján készült sorozatból valami jó is kisülhet, mégis ez az eset áll fenn. Sikerült elkapni azt az atmoszférát, amit Mel Gibson és Danny Glover duója a 80-as és a 90-es években csúcsra járatott.

A buddy cop zsáner ma már közel sem örvend akkora népszerűségnek, azért kár temetni. A Halálos fegyver ugyanis a kezdeti szkeptikus fogadtatás után közönségére talált, és egy piszok szórakoztató sorozattá nőtte ki magát két év alatt.

Az egyetlen szépséghiba, hogy a főszereplőt alakító Clayne Crawfordot kirúgták a vállalhatatlan viselkedése miatt. A hamarosan érkező harmadik évadban az Amerikai pite filmekből ismert Sean William Scott veszi át a helyét. Lehet, hogy nem is lesz olyan rossz ez a csere.

Lapozzon, a cikk folytatódik!