Alakul Stephen King új, furcsa sorozata

Sony Pictures Home Entertainment And Evil Dead Blu-ray Fan Party At Comic Con 2013 GettyImageRank1 Bar People Topics VERTICAL Looking At Camera THREE QUARTER LENGTH RING Hazel Eyes Redhead STANDING USA PURPLE COLOUR CAST California San Diego One Person AD
SAN DIEGO, CA - JULY 20: Actress Jane Levy attends Sony Pictures Home Entertainment and Evil Dead Blu-ray Fan Party At Comic Con 2013 at The Commons Bar on July 20, 2013 in San Diego, California. Michael Kovac/Getty Images for IGN Entertainment/AFP
Vágólapra másolva!
Két ismert színésznő, Sissy Spacek és Jane Levy is csatlakozott Stephen King új tévés projektjéhez, a Castle Rock-hoz.
Vágólapra másolva!

Alakul a Castle Rock című sorozat, amely rendhagyó módon nem Stephen King egyetlen művét emeli át a képernyőre, hanem a híres író egész univerzumát megidézi.

A történet az általa kitalált kisvárosban, a címbeli Castle Rockban játszódik, ahol King több szereplője is feltűnik, a teaser szerint olyan regényeiből hoznak ide karaktereket, mint a Ragyogás, a Hasznos holmik, a Tortúra, a Halálsoron vagy A remény rabjai:

A sorozat főszereplője A sebész-ben és az Amerikai Horror Story-ban látott André Holland lesz, aki halálraítéltek ügyvédjeként dolgozik, sok furcsa dolgot tapasztalt már a kisvárosban.

Sissy Spacek az ő nevelőanyját fogja játszani, akinek halványuló emlékei kulcsot jelenthetnek a városka múltjához. A színésznő jól ismeri Stephen King világát, hiszen ő játszotta a Carrie filmfeldolgozásában a főszerepet, Oscarra is jelölték érte – a díjat végül A szénbányász lányá-ért kapta meg később.

Sissy Spacek a Carrie promóképén Forrás: Collection Christophel/© Red Bank Films/Red Bank Films

A Shameless – Szégyentelenek és a Kertvárosba száműzve című sorozatokból ismert Jane Levy Castle Rock önjelölt történészeként jelenik meg a szériában, vélhetően számos különös dologra fog bukkanni a kisváros múltjában.

Jane Levyt mindig szívesen látjuk a képernyőn Forrás: AFP/2013 Getty Images/Michael Kovac

A Castle Rock-ot egyébként J.J. Abrams készíti, ő a 11.22.63-mal már adott egy merítést King világából. Íróként a munkáját Sam Shaw és Dustin Thomason segíti, ők ketten a Manhattan-en dolgoztak együtt korábban.

Stephen Kinget imádják a tévések

Stephen King világa kimeríthetetlen ihletforrásnak tűnik a tévések számára, jelenleg is több írásából készül sorozat. Még csak szeptemberben jelenik meg legújabb regénye, a Sleeping Beauties, de a tévések már arra is lecsaptak, a többek között a True Detective-et és a Mr. Robot-ot is készítő Anonymous Content vette meg a képernyős jogokat.

Stephen King 2015-ben Forrás: Ron Sachs / DPA

Egy hete debütált A köd több epizódos változata, de készül a Mr. Mercedes is, A setét torony című regényfolyamból pedig várhatón sorozat is lesz a film mellett – tényleg nem mondhatni tehát, hogy Kinget elhanyagolnák a tévés producerek.

Az író műveiből korábban is rengeteg film és sorozat készült, a jelentősebb tévés produkciókat itt mutattuk be.