Újabb zombik érkezése várható

The Walking Dead
Vágólapra másolva!
A The Walking Dead sikere után a Netflix szállítja a legújabb élőhalott-szériát. A streamelős szolgáltatás a tavalyi dél-koreai sikerfilm, a Tunnel rendezőjétől, Kim Seong-huntól rendelt be egy kosztümös zombisorozatot.
Vágólapra másolva!

A nyolcrészes horrorszéria a középkori Koreában, a Csoszon-dinasztia idejében játszódik, és a Kingdom (Királyság) címet viseli. A sztori szerint amikor rejtélyes járvány tör ki a királyságban, magát a trónörököst küldik öngyilkos küldetésre, hogy kinyomozza, mi áll a háttérben.

Kim Seong-hun Tunnel (Teo-neol) című rendezése Forrás: BA Entertainment

A Kingdom ugyan dél-koreai gyártásban készül, de a Netflix terjesztésében 2018-ban világszerte több mint 190 országban látható lesz. Ez már a második együttműködés a streamelős szolgáltatás és a távol-keleti ország között: a Love Alarm című sorozatot szintén 2018-ban mutatják be.

Kérdés azonban, mennyire lesz sikeres a világ más országaiban a Kingdom, hiszen a The Walking Dead folyamatos sikere ugyan azt mutatja, zombiból bárhol bármennyi jöhet, ám a kosztümös dráma műfaja jelenleg inkább csak Dél-Koreában népszerű.

A The Walking Dead zombijai. A kép illusztráció! Forrás: AMC

„Már 2011 óta dolgozom a Kingdomon. Egy olyan történetet akartam írni, ami

Most a Netflixnek köszönhetően kiszabadíthatjuk ezt a kreatív víziót, méghozzá egy olyan rendező segítségével, akit borzasztóan tisztelek" – nyilatkozta a Varietynek Kim Eun-hee, a Kingdom megírásával megbízott tévés forgatókönyvíró.