Rengeteg vita volt A konyhafőnök új zsűrijében

Konyhafőnök RTL Konyhafőnök című RTL műsor sajtótájékoztatója
Konyhafőnök című RTL műsor sajtótájékoztatója
Vágólapra másolva!
Wossala Rozina A konyhafőnök első évadjában a döntőig jutott, a negyedik szériában pedig Fördős Zé és Sárközi Ákos mellett bírálja majd a fogásokat. Először nem akarta elhinni, hogy rá is gondolt az RTL Klub, az első forgatási napon még nagyon izgult, de aztán belejött, és úgy érzi, a versenyzők is elfogadták a véleményét.
Vágólapra másolva!

Már akkor azon gondolkodott, hogy milyen jó lehet A konyhafőnök zsűrijében állni, amikor az első szériában a pult mögött versenyzett. A családjának és a barátainak mondogatta is, hogy ez a nagy vágya, de mikor a csatorna elhívta a castingra, nem akarta elhinni, hogy tényleg rá gondoltak.

"Mikor meghallottam a telefonban, hogy miről van szó, azt hittem, csak telefonbetyárkodik Hermann Pierre, kellett egy kis idő, mire felfogtam, hogy komolyan gondolta. Régi álmom volt ez, de mikor először elmondtam otthon, édesanyám azt mondta, hogy mindenben támogat, és minden célomat szent dologként kezeli, de lehet, hogy ezt egy picikét túlgondolom, hogy lehetnék második helyezettből zsűritag. Aztán mikor tényleg jött a hívás, és felkértek, ő is belátta, hogy milyen jó, hogy mertem nagyot álmodni" - mesélte az Origónak.

Évek óta vágyott erre a szerepre Fotó: Polyák Attila - Origo

Kettősség élt benne

A castingon és az első forgatási napon jobban izgult, mint korábban bármikor a verseny alatt, de jól működött együtt az új hármas. "Nézték, hogy milyen az interakció a versenyzőkkel, hogyan tudok egy-egy munkafolyamatba beleszólni, hogyan működöm a kamera előtt, mennyire vagyok fesztelen, de igazából az volt a fontos, hogy milyen a kémia a zsűritagok között. Mi tényleg barátok lettünk, tényleg megszerettük egymást. Testközelből ismertem az előző három szakembert, akik megkérdőjelezhetetlenek egyenként, de nagyon erős karaktereket adtak.

nincsenek így felbontva a karakterek" - mondta az új zsűriről.

"Állandóan tanácskoztuk, segítettünk egymásnak, de mikor élesedett a verseny, rengeteget vitatkoztunk szakmailag, mert más szempontokat figyeltünk. Bennem élt egy kettősség, mert kemény étteremtulajdonos vagyok, így mindig elképzeltem, hogy mi van, ha ez nálam zajlik egy telt házas estén – kiveri-e a nálam a biztosítékot, vagy sem. Néha kijöttem a sodromból. Sokszor azonban, ha valaki elrontott valamit, empátiából túl tudtam rajta lendülni, mert én is álltam ott, és emlékszem, milyen volt élet-halál harcot vívni egy octopuslábszárral a verseny alatt, mert nem akart megpuhulni.

ha valakit tehetségesnek láttam, de hibázott, azzal elnézőbb voltam. A fiúk nem. Ákos a legkeményebb szakmai precizitással nézte a versenyt, de benne is sok tanító és segítő szándék volt. Az út, amit bejártak a versenyzők, sokkal komolyabb szakmai út volt, mint az előző szériákban. Eszméletlenül sokat tanultak és fejlődtek" - mondta.

Rozina az első szériában versenyzőként tűnt fel Forrás: Hajnal András

Nem mindegy, ki mit akar kezdeni a helyezéssel

Úgy érzi, hogy elfogadták a versenyzők, a véleményét, tanácsait gyakran látta viszont a tányérokon. "Nagyon háklis vagyok a tálalásra, vannak dolgok, amiket nem szeretek látni a tányéron, erre figyeltek. Próbáltam hatni rájuk, két főzésünk után Ákossal már nem volt szerintem kérdés, hogy a zsűriben van a helyünk, és jók vagyunk együtt. A tehetséget és a kitartást kerestem, mert

de ha ez szorgalommal párosul, akkor az feltűnik, és verhetetlenné válik. Azt a konyhafőnököt kerestem, aki munkát és alázatot is tesz a versenybe és a szakmába, de az sem volt mindegy, hogy mit akar kezdeni a helyezéssel."

Úgy érzi, nagyon jó barátok lettek Fotó: Polyák Attila - Origo

A zsűrizés kevésbé volt stresszes számára, mint a versenyzés, de a kamerák előtt mindig jól érezte magát. "Édesanyám színésznőként dolgozott, mikor gyerek voltam, és sokat nem vitt be a színházba, mert a kulisszák mögötti tér, az illatok, a légkör könnyen megfertőzik az embert. Engem az a pici idő is megfogott, imádtam ott lenni, és azóta is érdekel ez a világ. A konyhafőnök is napi 16 órás munka volt, több mint 120 fős stáb dolgozott rajta, de a nap végén boldogan, és nem csak kimerülten feküdt le az ember az ágyba."

A média érdeklődésére fel van készülve, de hozzá is van már szokva, tulajdonképpen mindig az élete része volt. "Nem civil háttérből jövök, egész életemben ekörül forgott az életünk.

Ha nem lennék tudatában annak, hogy mivel jár a szereplés, akkor most nem lennék itt, nem vállaltam volna a műsort."