Fördős Zé két új társat kap maga mellé A konyhafőnök zsűrijében

Konyhafőnök RTL Konyhafőnök című RTL műsor sajtótájékoztatója
Konyhafőnök című RTL műsor sajtótájékoztatója
Vágólapra másolva!
Három évadon keresztül bírálta az ételeket Fördős Zé, Vajda Pierre és Bernáth József, az új szériában azonban A konyhafőnök zsűrijének két tagját lecserélte az RTL Klub, egy Michelin-csillagos séf és az első széria egyik döntőse is véleményezi majd a fogásokat.
Vágólapra másolva!

A régi zsűriból csak Fördős Zét tartotta meg a csatorna, a két hét múlva rajtoló főzőversenyben Wossala Rozina és Sárközi Ákos áll majd mellette a zsűripult mögött. Szeptember 26-án lesz képernyőn az első rész, az új zsűri állítólag gyorsan összeszokott, és bár voltak szakmai vitáik az értékelések során, jól működtek együtt.

Fördős Zé új társakat kapott maga mellé Fotó: Polyák Attila - Origo

Wossala Rozina az első szériában játékosként tűnt fel, akkor a második helyen végzett. Mint az Origónak elmondta, pár napba telt, mire feldolgozta akkor az eredményt, de aztán talpra állt és elkezdett tenni az álmaiért, azóta saját éttermet nyitott, és régi vágya vált valóra, mikor a csatorna elhívta a castingra.

"Mikor meghallottam a telefonban, hogy miről van szó, azt hittem, csak telefonbetyárkodik Hermann Pierre, kellett egy kis idő, mire felfogtam, hogy komolyan gondolta.

- mondta.

Rozina döntős volt az első szériában Fotó: Polyák Attila - Origo

Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf a versenyzőktől olyan maximalizmust vár el, mint saját magától, a másik két zsűritaggal hamar jó viszonyba került. A sajtótájékoztatón elmesélte, hogy Rozinát azzal viccelte meg, hogy egy alkalommal az előtte álló tűzhelyet háromszáz fokosra kapcsolta, az újdonsült zsűritagnak pedig durván melege volt, nem értette, miért folyik a homlokáról a víz. Mint elhangzott, sokat hülyéskedtek a forgatási idő alatt, de a munkát és a versenyt ők is mindig komolyan vették.

Sárközi Ákos maximális teljesítményt vár el a versenyzőktől Fotó: Polyák Attila - Origo

Fördős Zé már rutinosan mozog a pult mögött, és bár hiányoztak neki a régi társak, megszerette az újakat is. "Jó haverok lettünk, ami azért is nagyon jó, mert őrült nagy meló egy ilyen műsor forgatása, és ha nem érzed jól magad a másik két ember társaságában, akkor kínkeservessé válik és beszivárog a műsorba, a képernyőn is látszik.

Nem szivatjuk a versenyzőket a kárukra, de úgy kezeljük a helyzetet, mint egy olyan versenyt, ahol ők tízmillióért és A konyhafőnök jelzőért küzdenek" - mesélte az Origónak.

Hamar összeszoktak, sokat hülyéskedtek Fotó: Polyák Attila - Origo

A zsűri lelkes és profi tagokból áll, az elhangzottak szerint a casting is jól sikerült, hamarosan újabb gasztronómiai harcokat és látványos fogásokat láthatunk a képernyőn.