11 befejezést forgattak, hogy megvédjék a titkot

Jeffrey Dean Morgan, Negan, The Walking Dead
Vágólapra másolva!
Áprilisban jókora rajongói felhördülést okozott, hogy a The Walking Dead hatodik évadjának záró epizódjából nem derült ki, hogy a sorozat eddigi legbrutálisabb figurája, Negan melyik fontosabb szereplő életének vetett véget az utolsó másodpercekben. A biztos válaszra egészen októberig kell várnunk, és az alkotók tényleg mindent megtettek, hogy a rejtély ne oldódhasson meg idő előtt.
Vágólapra másolva!

Negan figurája eredetileg a The Walking Dead-képregény 100., jubileumi számában jelent meg először, és a tévés felbukkanása is meglehetősen emlékezetesre sikeredett. A rajongók ugyan jó előre sejtették, hogy a Jeffrey Dean Morgan alakította karakter véget vet valamelyik fontosabb szereplő életének, de a TWD hatodik évadjának fináléja végül nyitva hagyta a kérdést.

Negan és Lucille áldozatát egyelőre homály fedi Forrás: AMC

Azt mindannyian tudjuk, hogy Negan lecsapott valakire a Lucille névre keresztelt szögesdrótos baseball-ütőjével, de az elsötétülő képernyőn azt már nem láthattuk, hogy végül ki lett az áldozat. A sorozat nézői szinte egyöntetűen hördültek fel a felemás fordulat láttán, és azóta is folynak a vad találgatások, hogy kitől kell majd elbúcsúznunk a következő évad elején.

Az évadzárót követően Robert Kirkman ugyan magyarázkodott egy sort a finálé miatt, de az alkotók tökéletesen tisztában voltak vele, hogy milyen hatást fog kiváltani a hatodik évad vége, hiszen tudatosan készültek arra, hogy a hetedik szezonig hátralévő időben ne derüljön ki, hogy ki húzta a rövidebbet.

Azon mondjuk nagyon meglepődnénk, ha Ricktől kellene elbúcsúznunk Forrás: Gene Page/Amc

A nagy volumenű forgatások egyik legnagyobb rizikója, hogy valamelyik stábtag idő előtt kikotyogja a titkot, a The Walking Dead csapata viszont ennek ügyesen elébe ment, ugyanis

nem kevesebb, mint tizenegy verziót forgattak le Negan halálos csapásából.

A hatodik évad fináléjában Carl, Rick, Michonne, Eugene, Maggie, Sasha, Daryl, Arron, Rosita, Abraham és Glenn néztek farkasszemet a halállal, és a The Hollywood Reporter forrásai szerint mindegyik szereplővel felvettek egy-egy haláljelenetet. Ezt követően pedig csak a producerek, a rendező és a vágók tudhatják, hogy kinek a halála fog bekerülni a hetedik évad első epizódjába.

A legtöbben arra tippelnek, hogy Glennt ezúttal tényleg utolérte a végzete Forrás: FOX

Mindez persze még nem azt jelenti, hogy a titok biztonságban van. A hetedik szezon munkálatai már javában zajlik Atlanta környékén, és vannak olyan megszállottak, akik drónokkal felszerelkezve, a levegőből videózva és fényképezve igyekeznek kideríteni, hogy melyik színész hiányzik a forgatásról. Mi azért bízunk benne, hogy a találgatásoknál senki nem jut messzebb, és az októberben érkező hetedik évad képes lesz meglepni/sokkolni a nézőket.