Róla mintázták a brutális főgonoszt, mégsem kapta meg a szerepet

Henry Rollins, Sons of Anarchy, Kemény motorosok
Vágólapra másolva!
Kevesen tudják, de a népszerű zombis sorozat alapjául szolgáló The Walking Dead-képregény rajzolója, Charlie Adlard részben a zenész/színész Henry Rollinsról mintázta Negant, a képregénysorozat egyik legdurvább karakterét. A hírhedt figura a tévés változatban is fontos szerepet kapott, a hatodik évad végén bukkant fel, méghozzá Jeffrey Dean Morgan alakításában. A szerepért viszont Rollins is versenyben volt.
Vágólapra másolva!

Charlie Adlard még 2012-ben, a San Diego-i Comic Conon beszélt arról, hogy az először a The Walking Dead-képregény 100. számában feltűnő Negant külsejét a zenészként és színészként is tevékenykedő Henry Rollinstól (Kemény motorosok, Szemtől szemben, Bad Boys 2) kölcsönözte.

Negan a The Walking Dead képregényben, és Henry Rollins, aki a részben a figurát inspirálta Forrás: Image Comics / FX

Az ötvenöt éves Rollins a Forbes magazinnak adott interjújában most azt is elárulta, hogy a tévésorozat hatodik évadjának forgatása előtt őt is meghallgatták a szerepre.

„Elmentem a meghallgatásra, volt egy öt oldalas szövegkönyv elég menő dialógusokkal és káromkodásokkal, az egész nagyon bejött, de végül nem kaptam meg a szerepet. Később láttam egy fotót a fickóról akit kiválasztottak, és szinte egy az egyben úgy nézett ki, mint a képregényes verzió."

A rajongókat végül a Jeffrey Dean Morgan alakította Negan sokkolta Forrás: AMC

Negan figuráját végül Jeffrey Dean Morgan (Watchmen: Az őrzők, Vesztesek bosszúja, P.S. I Love You) kapta meg, és a karakter először a hatodik évad utolsó epizódjában tűnt fel. A finálé viszont nemcsak Negan felbukkanása miatt volt nagy szám, de azért is, mert a rajongótábor egy emberként hördült fel, mikor a záró képsorok után nem derült ki, hogy a brutális főgonosz melyik szereplő életének vetett véget a Lucille névre keresztelt szöges baseball-ütőjével.