Mit csinálnak most az X-Faktor korábbi győztesei?

Star Academy, Vastag Csaba
A hét vezető tanára, szigorításokat vezetett be
Vágólapra másolva!
Szombat este véget ér a hatodik X-Faktor, a nézőknek Opitz Barbara, Mata Ricsi és Dmitrij Gorbunov közül kell kiválasztaniuk a széria legjobbját. Egy énekes csatlakozhat a korábbi győztesekhez, Vastag Csabához, Kocsis Tiborhoz, Oláh Gergőhöz, Danics Dórához és Tóth Andihoz. Megkerestük az öt korábbi győztest, ők mesélnek arról, hol tartanak most, és milyen terveik vannak a jövő évre.
Vágólapra másolva!

Az éneklés marad az első

Legutóbb 2014-ben volt képernyőn az X-Faktor, akkor nagy fölénnyel nyerte a szériát a mezőny legfiatalabb versenyzője, Tóth Andi. Az énekesnő azóta is aktív, énekesi karrierje mellett pedig a színészetre is koncentrál: láthatják a nézők a Madách Színház színpadán, és állandó szereplője az RTL Klub sorozatának, a Válótársaknak is.

"Sok lehetőséget kaptam mind a zenei életben, mind a színház terén. A Madách Színházban rám bízták Éponine szerepét, amitől eleinte meg voltam ijedve, mert jobban örültem volna egy kevésbé negatív szerepnek, de rájöttem, hogy ez a karakter közelebb áll hozzám, és sokkal hitelesebben tudom eljátszani. A színház eleinte furcsa közeg volt számomra, mert nem ismertem, de sokat tanultam a színészektől, akikkel együtt dolgozhatok. A darabban sokat kell énekelni, ez motiváló volt a döntésnél, mert mindig az éneklés marad nekem az első."

A Válótársak állandó szereplője Forrás: RTL Klub

"A Válótársakban egy gazdag család gyermekét játszom, sok forgatáson részt vettem, de még tanulom, és nagyon élvezem. Szeretem a színészi munkákat, sok a pozitív visszajelzés, de énekesnő szeretnék maradni. Az évben sokat ültem stúdiókban, dalokat készítettünk, a Tovább szövegét én írtam, és az egyik dalomat a sorozatban is hallhatják majd a nézők.

úgyhogy máig képzem a hangomat, énektanárhoz járok, és az angolomat is fejlesztem. Idén újra beválogattak A Dalba, ami hihetetlen nagy boldogság, most próbálok erre koncentrálni" – mesélte az Origónak.

Tavaly már tett egy próbát A Dalban Forrás: MTI/Mohai Balázs

A háttérben dolgozik

A negyedik évadot Danics Dóra nyerte, ő volt az első magyar női X-Faktor-győztes. Az énekesnő kevesebbet szerepel a képernyőn, de a háttérben sokat dolgozik, a jövő évre sok koncertet tervez.

"Továbbra is énekléssel foglalkozom, most éppen a világzenei irányvonalat képviselő CimbaliBanddel dolgozom. Régóta terveztük, hogy kipróbáljuk magunkat közösen, néhány hónapja ez meg is valósult. Kezdetben arról volt szó, hogy néha a vendégük leszek, de most már szinte az énekesnőjük vagyok. Még számomra is egy izgalmas és teljesen új dolog ez, de nagyon élvezem. Felvettünk egy albumot, ami a napokban jelent meg, a következő időszakban pedig rengeteget fogunk koncertezni a februári lemezbemutatónk után. Ha járom az országot, már nem félplaybackkel megyek, hanem élő zenével, így minőségibb élményt lehet szerezni a közönségnek" - mesélte.

Zenekarral járja az országot Forrás: Debreczeni Zita

A banda mellett saját szólólemezével is foglalkozik, ezt tavaszra tervezi. "Megvan az a masszív tábor, akik az X-Faktor idején is támogattak és szavaztak rám. Nincs óriási nagy közösségem az oldalon, sőt érdekes módon a szériánkból nekem van a legkevesebb követőm, mégis én nyertem meg a tehetségkutatót. Ez is bizonyítja, hogy nem a lájkok száma a fontos, hanem az, hogy azok az emberek mennyire aktívak. Nem szerepelek sokat a tévében, ami részemről tudatos döntés, és még egyik dalom sem lett toplistás, de nem akarok a pillanatnyi siker miatt olyan kompromisszumokat hozni, amit később majd megbánok. Sokat dolgozom, csinálom a dolgomat, és azt hiszem, hogy nagyon izgalmas időszak előtt állok."

Régi vágya vált valóra

A harmadik szériában tűnt fel Oláh Gergő, aki Geszti Péter mentoráltjaként nyert. Az énekes legutóbb a Kicsi Óriások egyik csapatkapitányaként volt képernyőn, hamarosan pedig A Dal színpadán küzd majd az Eurovízióra jutásért. "Régi vágyam vált valóra, mikor lassan egy éve megalapítottam az új zenekaromat, a Roma Soult.

Most ez a zenekar a szívem csücske, velük jutottunk be a legjobb harminc dal közé A Dalba, és nagyon remélem, hogy még többen megismernek majd bennünket."

Újra A Dalban bizonyít Forrás: MTI/Mohai Balázs

Úgy érzi, jó esélyekkel indulnak, örülne, ha a zenekar képviselhetné Magyarországot a versenyen. "Már annak is örülünk, hogy egyáltalán ott lehetünk a legjobbak között. Még az utunk elején vagyunk, úgyhogy ez sokat segít nekünk, akármeddig is jutunk el."

"Nagyon sűrű év van mögöttem, megtiszteltetés volt, hogy jelölt voltam a Comet-en, mint legjobb férfi előadó. Szerepet kaptam a Shrek című musicalben, és nagyon sok helyen megfordultunk a Somnakaj című zenés játékkal, többek között játszottam a Nemzeti Színházban, a Művészetek Völgyén, a Művészetek Palotájában, és nagyon izgalmas kirándulás volt a Kicsi Óriások is. Remélem, a következőkben is megtalálnak a lehetőségek, szervezés alatt van egy sok állomásos templomturné, amin részt veszek nagyzenekarral. A Roma Soullal tervben vannak külföldi fellépések, új dalok és persze új musicvideók is, szeretnénk minél előbb bekerülni a köztudatba. A napokban kijött a szólólemezem, a Genetika, amelyen számos dalban zeneszerzőként és szövegíróként is bemutatkozom" – mesélte az Origónak.

A Kicsi Óriásokban csapatkapitány volt Fotó: Polyák Attila - Origo

Megmutatta a humoros énjét

A második évad legjobbja Kocsis Tibor lett, akit legutóbb a TV2 képernyőjén, a Sztárban sztár színpadán láthattak a nézők. "Szeptemberben megjelent az új lemezem, ami már a harmadik önálló albumom, a dalok többségében szerző is vagyok. Egész évben dolgoztam rajta, és most lesz időm arra, hogy többet foglalkozzak vele. A lemezkészítés manapság nem nagy trend, viszonylag kevesen csinálnak teljes albumot, ezért ha már elkészült, a 2017-et annak szentelném, hogy ezeket a dalokat minél többen megismerjék."

A TV2 képernyőjén láthatták a nézők Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Az életem egyik legizgalmasabb szakasza volt a Sztárban sztár, ezt nagyon őszintén mondom. Kicsit terápia is volt, önismereti tréning, mert nagyon más volt, mint amit valaha vagy eddig a színpadon csináltam.

Számomra fontos volt, hogy akik kevéssé ismernek, azok is észrevegyék, hogy van humorom, tudok más is lenni. Az emberek megismertek valamilyennek az X-Faktorban, inkább lírai, melankolikus embernek tűntem. Ez hiába volt öt éve, nagyon beégett sokaknak, hogy olyan vagyok. Ez persze nem baj, csak ott egy komolyabb énemet látták, az érzelmek, a nagy éneklések domináltak, én ott ezzel tudtam nyerni. Most ugyan nem nyertem, de ott voltam a végén a két legjobban, minden pillanatát élveztem, és örültem, hogy megmutathattam a humoromat is. Jót tett nekem ez a tíz hét tényleg" - mesélte.

Új szerepekben próbálta ki magát Forrás: Istvan Ruff

Nem gondolkodott a váltáson

Hat éve, 2010-ben nyerte meg a szériát Vastag Csaba, aki az elmúlt években számos tévéműsorban feltűnt, a Barátok köztben és az Éjjel-nappal Budapestben is szerepelt. Legutóbb a TV2 beköltözős tehetségkutatójában láthatták a nézők, a Star Academy egyik zsűritagja volt.

A Star Academy zsűrijében Forrás: EVA/Eva

"Az RTL Klubnak nagyon sokat köszönhetek, de már régóta nem volt szerződésünk. Ez a formátum pedig hihetetlenül megtetszett, így nem sokat gondolkodtam. Remekül érzem itt magam. Tizenegy éve már dolgoztam a TV2-nél, a Popdaráló című műsorban, ezért sok az ismerős arc" - mondta a váltásról még a nyáron, de családalapításról, terveiről is mesélt, a hosszabb interjút itt találja.