Starsky és Hutch ma is beugrik, ha kell

The original 'Starsky & Hutch' ACE Arts-Culture-Entertainment TELEVISION UNITED_STATES:USA GESTURE group movie_scene series starsky_and_hutch HORIZONTAL
(dpa files) - David Soul (R, alias Hutch) and Paul Michael Glaser (alias Starsky), in a scene of the original 1970s television series 'Starsky & Hutch', March 1978. The remake of the legendary series, a movie with the same title, premiered in Munich on 9 March 2004. The red Ford Gran Torino car with the white rallye stripes at the sides, which became the trademark of the show, was restored true to the original for the remake.
Vágólapra másolva!
Belegondolni is sok, de több mint negyven éve indult el a Starsky és Hutch, az újabb generációk már talán csak a 2004-es filmváltozatból ismerhetik a két dörzsölt nyomozót. Paul Michael Glaser és David Soul a filmben is megismételték egykori szerepüket, de amúgy sem tétlenkednek – lássuk hát, mit csinálnak, hogyan élnek manapság.
Vágólapra másolva!

Az idősebbek valószínűleg még emlékeznek, a Starsky és Hutch a hetvenes évek kedvelt krimisorozata volt, az Egyesült Államokban 1975 és 1979 között futott, a Magyar Televízió valamivel később vetítette. A két címszereplő, az ösztönös, kemény Starsky és a valamivel finomabb, intellektuálisabb Hutch Dél-Kaliforniában ügyködött zsaruként, egy akkoriban igen menő Ford Gran Torinóval kergette a drogfutárokat és egyéb nyavalyásokat.

Paul Michael Glaser mint Starsky (balra) és David Soul mint Hutch Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Bert Reisfeld

Starskyt Paul Michael Glaser, Hutchot pedig David Soul játszotta, bár ezt a legelszántabb rajongókon kívül valószínűleg kevesen tudták akkoriban. A helyzet azóta csak romolhatott, hiszen egyik színész sem emelkedett az A-listás sztárok közé, a munka hiánya miatt azonban ma sem panaszkodhatnak. Lássuk, mi lett velük a kultsorozat vége óta.

Starsky – Paul Michael Glaser

A Starsky és Hutch után pár felejthető tévéfilmben szerepelt, majd 1984-ben el is tűnt a képernyőről és a filmvászonról, egészen 2001-ig nem láthattuk semmiben – aminek egyszerű oka volt, átment a kamera másik oldalára.

Már a Starsky és Hutchba is rendezett epizódokat,

majd a Miami Vice-ba is besegített, 1987-ben pedig – máig legismertebb filmjeként – elkészítette Arnold Schwarzeneggerrel A menekülő ember-t.

Rendezőként is ismertté vált Forrás: AFP/2010 Getty Images/Jason Kempin

2001-ben a Megtartani mindenáron című tévéfilmben tért vissza színészként, majd olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint a Harmadik műszak, a Gyilkos elmék, a Gyilkos számok vagy A mentalista. Legutóbb a Ray Donovan-ban láthattuk:

Nemcsak a tévé és a film érdekli egyébként, megszállott fotós, verseket ír, és egy gyerekkönyve is megjelent Chrystallia and The Source of Light címmel.

Hutch – David Soul

Legutóbbi munkája a Mocsok című film volt, sorozatok közül pedig feltűnt többek között a Lewis-ban, a Holby Városi Kórház-ban, a Robin Hood legújabb kalandjai-ban és a Gyilkos sorok-ban. A Starsky és Hutch után

csak a nyolcvanas években láthattuk hosszabban a képernyőn

olyan szériákban, mint a Casablanca – ahol Humphrey Bogart egykori szerepét, Ricket játszotta el –, a The Yellow Rose vagy az Unsub, de egyébként narrátorként is szívesen közreműködik különféle produkciókban.

A 2004-es Hutchcsal, Owen Wilsonnal Forrás: Getty Images/AFP/2004 Getty Images/Kevin Winter

Zenészként is szép karriert futott be, 1976 és 1997 között öt albuma jelent meg, David Soul című bemutatkozó lemeze Nagy-Britanniában a második, Ausztráliában a nyolcadik helyig kúszott a slágerlistákon. Két számával ennél is feljebb jutott, a Don't Give Up On Us és a Silver Lady egyaránt első volt egy ideig a brit listákon, előbbi az Egyesült Államokban is meghódította a csúcsot.

Soul egyébként Chicagóban született, de a kilencvenes években Londonba költözött, 2004-ben megkapta a brit állampolgárságot is az amerikai mellé. Nagy nőfaló hírében áll, ötször nősült, öt fia és egy lánya van.

Ők is hozzájárultak a sikerhez

A Starsky és Hutch-ban volt még legalább két fontos karakter, Dobey kapitány és a zsaruk utcai informátora, Huggy Bear. Ha úgy vesszük, ők ketten nemcsak a sorozatban, de a tévétörténetben is meghatározó szerepet játszottak, hisz jóformán

az első fekete figurák voltak a képernyőn, akiket pozitívan ábrázoltak

– Dobey ráadásul főnök is volt, fehér nyomozók felettese.

Dobey kapitány szerepében: Bernie Hamilton Forrás: AFP/Archives du 7eme Art/Photo12

A kapitány alakítója, Bernie Hamilton 2008-ban, nyolcvanéves korában hunyt el, a Starsky és Hutch után már csak három sorozatban vállalt vendégszerepet, utoljára 1985-ben láthattuk a Szerelemhajó-ban.

Antonio Fargas 2015-ben Forrás: AFP/Valery Hache

A Huggy Beart játszó Antonio Fargas már jóval aktívabb volt, hosszabban a Mindenki utálja Christ című sorozatban láthattuk 2004 és 2009 között. Jelenleg is több filmen dolgozik, korábban olyan tévés produkciókban vendégszerepelt, mint a Miami Vice, a MacGyver, a Hősök, a Hazudj, ha tudsz! vagy a Gyilkos számok.

A végére a biztonság kedvéért előszedtük a Starsky és Hutch főcímét is, hátha a cikk olvasása közben nem sikerült felidéznie:

Szavazzon!

Nézné ma is a Starsky és Hutchot?