Az Eb-döntő háromszor érdekesebb volt, mint a Forma-1

UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság, foci, Párizs foci Szurkolók Európa Bajnokság EB Portugália - Franciaország Így szurkoltak és ünnepeltek a 2016-os európa bajnokság döntője alatt Párizsban. A döntőben Portugália 1-0 -ra legyőzte Franciaországo
Így szurkoltak és ünnepeltek a 2016-os európa bajnokság döntője alatt Párizsban. A döntőben Portugália 1-0 -ra legyőzte Franciaországot
Vágólapra másolva!
Nem meglepő módon a foci-Eb döntője igen sok nézőt vonzott, a teljes lakosságból 1 millió 753 ezren figyelték, így ez lett a nap legnézettebb műsora. A dobogóra felfért még az RTL Klub Híradó-ja és a Forma-1-es futam, a TV2 először az ötödik helyen szerepelt a Tények-kel.
Vágólapra másolva!

Július 10. legnézettebb műsora a futball-Európa-bajnokság döntője volt, a teljes lakosságból 1 millió 753 ezren nézték. Elképesztő közönségaránnyal is zárt, az éppen tévézőknek 46,9 százaléka választotta.

Nagy érdeklődésre tartott számot egy másik sportközvetítés, a szintén az M4-en adott Forma-1-es futam is, a focimeccs azonban így is közel háromszor annyi nézőt vonzott, az autóversenyre 637 ezren voltak kíváncsiak.

Portugál szurkolók Párizsban Fotó: Polyák Attila - Origo

A 18–49-es célcsoportban is a foci volt a legnépszerűbb, ebből a korosztályból 826 ezren figyelték, miközben a közönségarány itt még magasabb volt, 52,6 százalék.

A foci és a Forma-1 nézettsége természetesen a csatornák versenyében is felhúzta az M4 Sportot, 19,5 százalékos napi átlagos közönségaránnyal zárt, kereken 10 százalékpontot vert rá a második helyet megszerző RTL Klubra.