Több mint egymillió magyar figyelte a walesiek bukását

Gareth Bale Portugália - Wales Európa Bajnoki elődöntő - Lyon Portugália 2-0-ra továbbjutott
Portugália - Wales Európa Bajnoki elődöntő - Lyon Portugália 2-0-ra továbbjutott
Vágólapra másolva!
Több mint egymillió magyar nézte a walesiek bukását, a foci-Eb első elődöntőjére 1 millió 108 ezren voltak kíváncsiak a teljes lakosságból. A nap második legnézettebb műsora a Barátok közt lett, a dobogóra pedig felfért még az RTL Klub Híradó-ja.
Vágólapra másolva!

A 2016-os futball-Európa-bajnokság első elődöntőjét, a Portugália–Wales összecsapást 1 millió 118 ezer magyar követte az M4 Sporton, ezzel ez lett július 6. legnézettebb műsora.

A meccs a 18–49-es, kereskedelmileg fontos célcsoportban is az első helyen végzett a nézettségi versenyben, ebből a korosztályból 453 ezren figyelték. A Barátok közt itt is a második lett, a harmadik helyet azonban az Éjjel-nappal Budapest szerezte meg.

Gareth Bale csalódott Forrás: Polyák Attila - Origo

A teljes lakosságból a Barátok közt 751 ezer nézőt, az RTL Híradó pedig 662 ezret vonzott, a TV2 először a hatodik helyen szerepelt a Tények-kel.

A meccs szép nézettsége a csatornák versenyében is felhúzta az M4 Sportot, egészen az első helyig: a napi átlagos közönségarányt tekintve a sportcsatorna végzett az élen 12,2 százalékkal.

Az RTL Klub 1,7 százalékponttal maradt le

ehhez képest, a TV2 7 százalékkal szerezte meg a harmadik helyet. A Super TV2 hajszállal előzte meg az RTL II-t, miközben a Duna TV 2,2 százaléka csak a tizedik pozícióra volt elég.

Forrás: Origo / Nielsen Közönségmérés