Ivós játékkal szórakoztatóbb az Eurovízió is

Isa Tengblad
Isa Tengblad
Vágólapra másolva!
Amikor bekapcsolják a szélgépet, vagy valamely előadó a szeretetről énekel, a játékban résztvevő tévézők felhúznak egy italt.
Vágólapra másolva!

Ivós játékot számos sorozat, tévéshow feldobására alkalmazhatnak baráti társaságok. Az első ilyen talán a dallasozás volt, ahol gyakran nyúltak whisky után a szereplők: akik együtt nézték az epizódokat, akkor ittak egyet, amikor valamely karakter – mondjuk Jockey – töltött magának és bedobott egy felest. A társasági, italozós játékot később alkalmazni lehetett a Barátok közt alatt is, ahol Miklós is gyakran töltött egy teának kinéző, de tömény szesznek beállított italt, de szóba jöhetett az X-akták, a 24, a Született feleségek és sok más sorozat is – erről itt értekeztünk hosszabban.

Isa Tengblad Forrás: NurPhoto

Most a Telegraph állított össze egy listát arról, hogyan lehet feldobni egy közös Eurovízió-nézést: hiszen sokszor van az embernek olyan érzése, ha egy adást látott már, akkor mindet látta, annyira kiszámíthatóak néha. Lehet felhörpinteni egy kupicával, ha dolgozni kezd a füstgép, ha bekapcsol a szélgép, és lobognak a ruhák, a hajak, továbbá inni kell, ha bármely énekes a love (szeretet, szerelem) vagy a heart (szív) szót kiejti.

Stockholm már fellobogózva Forrás: AFP/Anders Wiklund/Tt

Ugyancsak a pohár után kötelező nyúlni, ha Írország egy drámai erejű, nagyívű balladával rukkol elő, vagy ha valamely fellépő csapat népviseletben érkezik. Ugyancsak szeszt kell inni, ha valamely popzenész politikai nyilatkozatot próbál megfogalmazni, ha valamely közép-európai ország a szomszédjára szavaz (érdekes, a britek ezt így látják, mi meg úgy, hogy minden más régióban van összetartás, csak itt nincs). A Telegraph játéka szerint akkor is inni kell, ha lekerül egy ruhadarab, de talán ez már válságos állapothoz vezet: a listát itt találja.