Melyik tévés nyúl lehet Kockásfülű kihívója?

Egy nemzetközileg ismert versenyző
Vágólapra másolva!
Az animációs figurák között igen népszerűek a nyulak: a valósággal ellentétben néha még repülni is tudnak, furfangosak, rafináltak, rendre átverik a nagyobb és vérengzősebb ellenfeleiket. Szavazzon: Tapsi Hapsi menőbb, vagy a Legkisebb Ugrifüles, netán Bob és Bobek párosa az, amely verhetetlen?
Vágólapra másolva!

Harminc fölött alig akad olyan magyar, akinek ne lenne legalább valami homályos emléke a Kockásfülű nyúlról, arról, hogy füleit propellernek használva repkedett ide-oda az istenadta, miközben megoldott számos kellemetlen helyzetet (nagyon drámai szituációkról azért nem volt szó: volt, hogy egy labdával lerombolt homokvárat kellett felépítenie egy játszótéren). Egy poros faló mellett, egy kopott bőröndben, egy toronyház tetején lakott kicsiként - amúgy

az állat már betöltötte a negyvenet is,

mivel 1975 és 1978 közt készült itthon, a Pannonia Filmstúdióban. A sorozatot Richly Zsolt rendezte, a forgatókönyvet Marék Veronika írta, a zene pedig Balázs Árpád érdeme.

A Youtube-on több nyelven is fellehető (noha beszéd, az nem sok van benne), a spanyoloknál Orejitas a cudaro névre hallgatott, és azt hitték róla, hogy orosz, az angol kisgyerekek pedig a Bunny in a Suitcase-t nézték, ha épp nem volt jobb dolguk – írtuk a tévés nyulakról szóló összeállításunkban, de azt nem tudjuk még, melyik a magyar nézők kedvenc nyula. És mikor máskor lehetne ezt megkérdezni, mint húsvétkor?

Kockásfülűt szerették a gyerekek

A No, megállj csak! egy szovjet animációs rövidfilmsorozat volt, a Szojuzmultfilm filmstúdió gondozásában készült 1969 és 1986 között, és nincs olyan negyven fölötti magyar, aki ne látott volna belőle pár részt gyerekkorában. Kihívója lehet Kockásfülűnek.

Egy nemzetközileg ismert versenyző

Na és a Micimackó híres nyula, vele mi lesz? Sokak egyik kedvenc karaktere a világszerte ismert meséből. De ott van a mezőnyben a Legkisebb Ugrifüles is, Csukás Istvántól, vagy Bob és Bobek is (eredeti címén Bob a Bobek - králíci z klobouku), egy csehszlovák televíziós rajzfilmsorozatból. A két nyuszi egy cilinderben lakott, reggelenként tornázott: a sorozat nem mai, forgatása 1978-ban kezdődött, és 91 epizód készült. De nyomjon rájuk egy voksot, ha megérdemli a két kópé!

Szavazzon!

Melyik a kedvence?