Magyarul is nézheti az Oscar-díjátadót

Oscar-díj
Vágólapra másolva!
A Dunán magyar nyelvű szinkrontolmács közreműködésével, a Duna HD adón pedig eredeti nyelven, a Teletext 333. oldalán feliratozva követhetik nyomon a nézők az Oscar-gála történéseit, amelyekről az Origo is beszámol.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia idén 88. alkalommal osztja ki az Oscar-díjakat a filmes szakma legjobbjainak, 24 kategóriában.

A gálát élőben követhetik végig a magyar nézők a Duna műsorán február 29-re virradóra. 27 év után ismét szerepel magyar film a jelöltek között - Nemes Jeles László Saul fia című alkotását a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelölték.

Forrás: AFP/Robyn Beck

2016. február 28-án 22:05-kor az Oscar-díjas Szemekbe zárt titkok című filmmel kezdődik az Oscar-éjszaka a Duna Televízión. A film után 00:20-tól felvezető műsorral indítják a díjátadóhoz szorosan kapcsolódó műsorfolyamot, 01:00-kor élőben kapcsolják a vörös szőnyeges bevonulást, 02:30-kor pedig kezdetét veszi a gála. Az est háziasszonya a Balatoni Nyárból ismert Kraszkó Zita lesz, hozzá csatlakozik szakértőként Dudás Viktor, az MTVA főtanácsadója és Szöllőskei Gábor filmkritikus.

A díjátadót az érdeklődők online is követhetik a http://www.mediaklikk.hu/oscar oldalon, de az Origo is élőben számol be róla.