Egyet elbukott, egyet nyert a Better Call Saul

Vágólapra másolva!
68. alkalommal adták át a Writers Guild of America, az Írók Céhe díjait az Egyesült Államokban. A WGA 12 ezer tagja voksolt, az átadó szombat este volt Los Angelesben.
Vágólapra másolva!

Televíziós fronton a drámai szériák között a Mad Men nyert, olyan ellenfeleket verve, mint a Trónok harca, a Mr. Robot vagy a The Americans. A komédiáknál a Veep – Az alelnök vitte a trófeát, legyőzve többek közt a Broad Cityt vagy a Transparent című sorozatot. Az újoncok közt a hatalmas hacketámadásról szóló, kapitalizmusellenes hangulatú Mr. Robot nyert, ebben a kategóriában talán a Better Call Saul volt a nagy rivális.

Semi Chellas író veszi át a Mad Menért járó díjat a Hyatt Regency Century Plazában Forrás: AFP/2016 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Nem csak sorozatokat, epizódokat is díjaztak, örülhetett a Housetrap (Bob's Burgers), az Uno (Better Call Saul), vagy a Sand Hill Shuffle (Silicon Valley) írója, többek között. Kapott díjat a Jimmy Kimmel Live című műsor az Oscar-témájú adásért. Kvíz- és vetélkedőfronton a Hollywood Game Night, nem főműsordiőben futó sorozatként pedig a General Hospital nyert. A győztesek listáját itt találja.