35 éve tűnt fel Magnum legendás bajsza

Magnum Tom Selleck
Vágólapra másolva!
Éppen 35 éve, 1980. december 11-én indult hódító útjára a Magnum, amely a magyar nézőknek is elhozta Hawaiit annak idején. Máig emlékszünk a főszereplő borzasztó, mintás ingeire és lehetetlenül rövid farmersortjaira, és, ha egy kicsit gondolkodunk, biztosan beugrik a két dobermann neve is. Egy sorozat, amit nehéz elfelejteni.
Vágólapra másolva!

Hihetetlen, de már 35 éves a Magnum, 1980-ban kezdődtek a Hawaiin éldegélő magánnyomozó kalandjai. A központi figurát nemcsak amiatt irigyeltük annak idején, hogy soha nem kellett havat lapátolnia, de azért is, mert egy barátja jóvoltából luxusvillában lakott, és a legmenőbb sportkocsival járt – ugyanakkor nem dolgozta halálra magát, csupán néha egy kis lövöldözést kellett elviselnie.

Tom Selleck mint Magnum Forrás: CBS

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy borzalmas öltözködési stílusa ellenére is ragadtak rá a nők, a pincéjéből pedig sosem fogyott ki a bor. Álomélet, nem igaz? Csupán a villa intézője, a merev Higgins zavarta meg néha a nyugalmat, de Magnum többnyire azt is elintézte egy vállrándítással.

A sorozat világszerte ismertté tette a Magnumot játszó Tom Sellecket,

aki később a Jóbarátok-ban is feltűnt Monica egyik pasijaként. Kilenc tévéfilmben alakította már Jesse Stone-t – jövőre jön a tizedik –, komolyabb szerepet kapott a Las Vegas és a Zsaruvér című sorozatokban is.

Mi lett a többiekkel?

A Higginst játszó John Hillerman már 82 éves, a kétezres évektől kezdve visszavonultan él texasi birtokán. Az angol úrhoz hasonlóan jól eltalált karakter volt Magnum két haverja, a bártulajdonos Rick és a pilótaként dolgozó T.C.

Előbbit Larry Manetti alakította, akinek egy ideig a valóságban is volt egy étterme – csak épp Las Vegasban –, forgatási emlékeit az Aloha Magnum című könyvben írta meg. Legutóbb ismét Hawaiin tűnt fel, a Hawaii Five-0-ban kapott visszatérő szerepet, előtte többek között a Walker, a texasi kopó-ban és a JAG – Becsületbeli ügyek-ben láthattuk pár epizódban.

A Magnum csapata Forrás: CBS

T.C., vagyis Roger E. Mosley az FCU: Fact Checkers Unit című sorozatban már nagypapát játszott 2010-ben, azóta nem láthattuk semmiben. Magnum-beli figurájához egyébként neki is van köze, az életben is vizsgázott helikopterpilóta bár a sorozat idején a producerek nem engedték, hogy saját maga csinálja meg a repülős trükköket.

Robin Masterst nem sikerült bemutatni

Volt még egy fontos szereplő, a villa tulajdonosa, Robin Masters, aki soha nem jelent meg a képernyőn, csak beszéltek róla, és párszor lehetett hallani a hangját is, olyankor

nem kisebb színész, mint Orson Welles személyesítette meg.

A készítők eredetileg úgy tervezték, hogy az utolsó részek valamelyikében be is mutatják Masterst, ám Welles elhunyt, mielőtt a sorozat a végéhez ért.

A Magnum alkotói ezzel együtt is számos hírességet nyertek meg egy-két epizódra, a széria nyolc évadja alatt feltűnt például Frank Sinatra, Ernest Borgnine, Miguel Ferrer, Angela Lansbury vagy épp Sharon Stone igaz, utóbbi a forgatás idején, 1984-ben még nem volt igazán híres, csak egy csinos lány a sok közül, aki összejött Magnummal:

A sorozat egyébként Magnum halálával ért volna véget, a hetedik évad fináléjában súlyosan meg is sebesült egy tűzharcban, amitől kómába került, és

a túlvilágon birkózott a gondolattal, hogy meghalt, a végén el is köszönt az élettől.

Ezen a befejezésen azonban annyira felháborodtak a nézők, hogy a sorozatot adó CBS inkább visszahívta a szériát és ezzel együtt a magánnyomozót – a nyolcadik, már valóban befejező szezonra.

Nyolc évad nem rossz teljesítmény ahhoz képest, hogy a Magnum gyakorlatilag csak egy másik sikeres krimisorozat, az eredeti Hawaii Five-0 miatt indult el a stúdió egyszerűen nem akarta felszámolni Hawaiin található telephelyét, így belevágott egy újabb produkcióba, amely a szigeten játszódik. Ja, és hogy mi volt a két dobermann neve? Zeusz és Apolló.