Bődületes nézettséggel ment a magyar-norvég

Priskin Tamás, foci
Hungary'sTamas Priskin celebrates his score against Kazakhstan during a friendly football match between their teams on June 07, 2014 in the Puskas stadium of Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Igencsak ki volt éhezve már a magyar publikum egy hazai futballsikerre, mert a sorsdöntő találkozó rekordot hozott az M4-nek.
Vágólapra másolva!

Ragyogó nézettséget hozott a második pótselejtező az M4-nek. A Nielsen mérései szerint a teljes műsorfolyamot átlagban 956 ezren nézték, de ennél is többen időztek a csatornán a meccs alatt. 20.37 és 22.42 között a Nielsen 1 millió 284 ezer nézőt mért, és ehhez hozzászámolhatjuk még a tízezreket, akik kocsmában, vendégségben, baráti társaságban vagy épp a stadionban követték a magyar sikert.

Priskin góljánál a fél ország vígan ugrált Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A nagy izgalmakat és egyben Eb-re való kijutást hozó találkozó után nagyon sokan még eufóriában voltak, el sem kapcsoltak az M4-ről. 657 ezren még ott maradtak 23.10-ig, nézték a vígan ünneplő, örömtől síró, gyerekként ugráló játékosokat.

Forrás: Origo / Nielsen

Utána a stúdióba kapcsolt az M4, de még akkor is maradtak 477 ezren, ami őrületesen nagy szám egy este 11 utáni sportos stúdióbeszélgetés esetén. A TV2-nek két műsora ment a meccs alatt, de a Sztárban sztár 1,7 milliós, és az Összezárva Friderikusszal 850 ezer nézője sem rossz.

A norvég–magyar párharc amúgy korábban is hatással volt más tévékre, így az RTL Klub például inkább elhalasztotta a múlt csütörtökre (az oslói meccs estéjére) tervezett Válótársak-premiert, mert nem akarta elveszíteni rögtön a rajtnál a potenciális férfi nézők zömét.