Az első évadban számos élményt szerzett. "Első nap a Red Dao törzshöz mentünk. Amikor megérkeztünk, a házigazda épp bambusznádba töltötte a rizst, azt banánlevéllel lezárta, aztán forró vízben megfőzte, majd tűzre helyezte - ez volt a legfinomabb rizs, amit valaha ettem" - mondta.
"Másnap első utunk a főváros, Hanoi egyik legrégebbi és legismertebb éttermébe vezetett, a ChaCa La Vong-ba, ahol ugyanazt az
egy fogást szolgálják fel idestova több mint 100 éve: kurkumás halat,
amelyet tizenkét órán keresztül galangálban (thai gyömbér) pácolnak, ezt követően bambusznyársra húznak, és forró faszénen meggrilleznek."
A műsorban olyan különlegességek is helyet kapnak, mint a tojáskávé, a lime-levélben dinsztelt csiga, a sörrel kísért szárított tintahal és a fűszerekkel rizspapír batyukba tekert porhanyós malacfülszeletek.
Donal májusban kezdte forgatni a műsor második évadát, a Kövesd Donalt ... Európába!-t.
Első állomása épp Budapest volt,
ahol többek közt ellátogatott a Gourmet Fesztiválra is. A magyar vendéglátók először természetesen pálinkával és borral kínálták, éhgyomorra.