Lime-levélben dinsztelt csiga kerül az asztalra

food
Vágólapra másolva!
A házigazdát, Donalt már ismerhetik a nézők a Srác fakanállal című műsorból, de most új tévécsatornán jelentkezik. A januártól már magyar nyelven is elérhető Food Network számára forgatta a Kövesd Donalt … Vietnamba!-t, amely augusztus 28-án startol. 
Vágólapra másolva!

Az első évadban számos élményt szerzett. "Első nap a Red Dao törzshöz mentünk. Amikor megérkeztünk, a házigazda épp bambusznádba töltötte a rizst, azt banánlevéllel lezárta, aztán forró vízben megfőzte, majd tűzre helyezte - ez volt a legfinomabb rizs, amit valaha ettem" - mondta.

Nem csak a konyhában néz körül Forrás: FoodNetwork

"Másnap első utunk a főváros, Hanoi egyik legrégebbi és legismertebb éttermébe vezetett, a ChaCa La Vong-ba, ahol ugyanazt az

egy fogást szolgálják fel idestova több mint 100 éve: kurkumás halat,

amelyet tizenkét órán keresztül galangálban (thai gyömbér) pácolnak, ezt követően bambusznyársra húznak, és forró faszénen meggrilleznek."

Különleges ételek is helyet kapnak

A műsorban olyan különlegességek is helyet kapnak, mint a tojáskávé, a lime-levélben dinsztelt csiga, a sörrel kísért szárított tintahal és a fűszerekkel rizspapír batyukba tekert porhanyós malacfülszeletek.

Forrás: FoodNetwork

Donal májusban kezdte forgatni a műsor második évadát, a Kövesd Donalt ... Európába!-t.

Első állomása épp Budapest volt,

ahol többek közt ellátogatott a Gourmet Fesztiválra is. A magyar vendéglátók először természetesen pálinkával és borral kínálták, éhgyomorra.