A tíz legdurvább távozás a Barátok köztből

Barátok közt, Enikő, Marcell
Vágólapra másolva!
Számos módon el lehet tüntetni egy sorozat szereplőjét, az okok közt pedig gyakran szerepel rendezői elégedetlenség, esetleg a színésznek vannak más tervei, és saját akaratából hagyja ott a szériát. Az 1998 óta futó Barátok közt-ből már több tucat színészt kiírtak, a magyarázat pedig legtöbbször annyi, hogy „elfáradt a karakter.” Összeszedtük a tíz legdurvább sztorit, amivel egykori szereplők búcsúztak.
Vágólapra másolva!

Bárány Enikő (Pataki Szilvia)

Május 4-én volt utoljára képernyőn a Szabó ikrek nagynénje, Enikő. Pataki Szilvia két év után távozik a sorozatból. A történet szerint az ápolónőként dolgozó lány teljesen bekattan, hosszú időn keresztül mérgezi szerelmét, Krisztiánt, mi több, hogy elfedje tettét, még saját magát is képes volt megmérgezni. Tervével azonban csúnyán lebukik, és úgy dönt, hogy nincs tovább maradása. Persze a távozása is felkorbácsolja az indulatokat: olyat tesz, amivel egyértelműen bizonyítja, hogy tovább halad lefelé a lejtőn. Azt, hogy valaha visszatér-e a Mátyás király térre, egyelőre nem lehet tudni, de mivel a karakter nem hal meg, így bármikor újra feltűnhet.

Szabó Marcell (Hegedűs Miklós)

A Szabó ikrek édesapja 2014-ben tűnt fel a Barátok közt-ben, és nem is maradt sokáig képernyőn, a történet szerint évekkel ezelőtt megerőszakolta felesége testvérét, Enikőt. Mivel meg akarta úszni a rendőrségi feljelentést és a büntetést, eltűnt a család életéből - a nemi erőszak azonban mindenki számára nyilvánvalóvá vált, ezért jobbnak látta felszívódni.

Enikőnek és Marcellnek több konfliktusa volt Forrás: Nagy Botond

Berényi András (R. Kárpáti Péter)

Hosszú évekig a Berényi Kft. társtulajdonosa és építészmérnöke, a lelkiismeretesség és a becsület híve. Első válását követően házasodott össze Illés Júliával, akit azonban Berényi Attila elszeretett tőle. 2012-ben a sorozat producerei kiírták a sorozatból, arra hivatkozva, hogy karaktere elfáradt, és képtelen már megújulni. A történet szerint egy jótékonysági rendezvényen a Miklós által felbérelt verőemberek összetévesztették Attilával, majd mikor az üldözői elől egy toronyház tetejére menekült, megcsúszott, és a mélybe zuhant. Több szereplőt mardos a lelkiismeret azóta is, hisz tetteikkel kergették halálba Andrást.

András halála miatt sokaknak rossz a lelkiismerete Forrás: RTL Klub

Illés Vanda (Kardos Eszter)

Illés Júlia lányát igazán problémás kamaszként ismerték meg a sorozat nézői, állandó feszültséget gerjeszt ott, ahol megjelenik. Számos botrányt okozott a családban, állandó hazugságaival kiakasztotta szüleit. Drogproblémái voltak, terhességet is szimulált, a biztosítékot akkor csapta ki a családnál, mikor lopott tőlük. Nagy veszekedés után költözött el, a végtelenül gonosz lányra nem kíváncsi többé a család és az egykori baráti társaság.

Rengeteg gondot okozott a családnak Forrás: RTL Klub

Laurik Igor (Nagy Sándor)

Igor csupán néhány hónapot volt képernyőn, de ennyi idő alatt is rendesen összekuszálta a szálakat. Elrabolta Berényi Miklós kislányát és gyermekének anyját, Balogh Nórát, majd bosszúból bezárva tartotta őket egy sötét pincében. Ugyan nekik sikerült megmenekülni a nyomasztó rabságból, de Igort is elérte a vég, egy tűzharc során lelőtték.

Igort egy tűzharc során lőtték le Forrás: RTL Klub

Egresi Tóni (Dósa Mátyás)

Berényi Miklós és Balogh Nóra fogadta örökbe utcagyerekként, 2007-ben írták ki a karaktert a sorozatból. Épp barátnőjével, Noémivel utaztak autóval, amikor autóbalesetet szenvedtek, és meghalt. Szívét egy műtétre váró fiú kapta meg.

Tóni autóbalesetben halt meg Forrás: RTL Klub

Berényi Ákos (Somorjai Tibor)

Berényi Zoltán és Berényi Claudia tinédzser fia egy építkezésen halt meg, megcsúszott, és lezuhant az épület tetejéről - így írták ki három év után a sorozatból 2001-ben. A Barátok közt egykori főszereplőjét az Oberfrank Pál alakította Fenyvessy Sándor fenyegette meg a Berényi Kft. egyik építkezésén. Fenyvessy az édesanyja párja volt, és bár végül megszánta, és elállt a gyilkosságtól, egy véletlen folytán Ákos mégis a lezuhant.

Szilágyi Lóránt (Magyar Bálint)

A Szilágyi család legidősebb gyermeke együtt lakott két testvérével, a Deutsch Anita által alakított Andreával és Palival, akit Bruckmann Balázs keltett életre. A srác kiválóan szaxofonozott, gyakran zenélt otthon, és budapesti bárokban is fellépett. Lóri 2003 februárjában szerepelt utoljára a Barátok közt-ben, egy fellépés közben hirtelen agyvérzést kapott, összeesett, és meghalt.

Kertész Magdi (Fodor Zsóka)

Magdi anyus annak az árvaháznak volt a gondnoka, ahol a Mátyás király téri gyerekek felnőttek. Férjével, Kertész Vilmossal az árvaházból kialakított lakóház földszinti lakásában élt évtizedeken keresztül. Tragikus halála saját és fogadott gyermekeit egyaránt megviselte: Magdi anyus váratlanul halt meg, takarítás közben zuhant le a lépcsőn. A sorozat egyik kultikus szereplője volt, a távozás óta néhány alkalommal szellemként visszatért.

Magdi néni már csak szellemként térhet vissza Forrás: RTL Klub

Novák Csaba (Kőváry Tamás)

Novák Laci és Novák Éva közös gyermeke ígéretes futballistának indult, de drogozni kezdett, és kitették a csapatból. Évek múlva leállt a kábítószerekről, majd egy rehabilitációs központban dolgozott, ahol hasonló sorsú fiatalokon segített. Épp Németországból tartott haza családjához 2011 őszén, amikor az M1-es autópályán halálos balesetet szenvedett.