Régi arcok térnek vissza a Barátok köztbe

Barátok Közt
Vágólapra másolva!
Két új szereplőt és két visszatérő színészt mutatott be a Barátok közt producere, Kalamár Tamás a sorozat sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, október 26-án lett 16 éves a széria, az újabb sikeres 16 évet pedig szerinte a fordulatos cselekmények mellett a folyton megújuló színészgárda garantálja. Még idén visszatér a képernyőre a Berényi Claudiát alakító Ábrahám Edit, hosszú évek után felbukkan Kertész Mónika, és a sokat emlegetett Berényi Ágnest is megismerhetik a nézők.
Vágólapra másolva!

Teljesen új karakter lesz a Barátok közt-ben Berényi Ágnes, aki a történet szerint Attila és Miklós féltestvére. Az intrikus, ármánykodó nőt Gubík Ági alakítja, akinek nem ismeretlen a sorozatok és a filmek világa, számos produkcióban láthattuk már. Szerepelt többek között a Hacktion-ben és a Diplomatavadász-ban, a mozivásznon pedig a Pánik, a Nejem, nőm, csajom és a Szinglik éjszakája című filmekben.

Gubík Ági egy percig sem vacillált

"Behívtak egy próbafelvételre, majd röviddel utána Kalamár Tamás felajánlotta a szerepet, én pedig nem vacilláltam, rögtön elvállaltam a felkérést. Úgy gondolom, engem már kiszemeltek erre a szerepre, csak szerettek volna meggyőződni arról, hogy helyt állok Berényiként a képernyőn. Nem tudom, mi alapján döntöttek mellettem, de nem is tartom fontosnak a miérteket, ez legyen a producer titka" - mesélte az Origónak.

Domokos László Gubík Ágival és Csomor Csillával a sajtótájékoztatón Forrás: Nagy Botond

Több színészcsapattal is dolgozott már együtt, de elmondása szerint ilyen pozitív fogadtatást már rég tapasztalt. "Mindenki, a stábot és a színész kollégákat is beleértve, szeretettel és pozitív energiával fogadott, ami fontos számomra, hisz minden munka elején van az emberben megfelelési vágy és bizonytalanság. Sok idő rámegy arra, hogy az ember ezt leküzdje, de itt nem kellett ezzel foglalkoznom, mert annyira vevők voltak rám." A színésznő karaktere rengeteg bonyodalmat okoz majd a Mátyás király téren, ő pedig szívesen bújik olyan intrikus nő bőrébe, akin bizonyára elsőre megütköznek majd a nézők. A Berényi testvér október 28-án lesz először képernyőn, már két hónapja együtt forgat a stábbal.

Berényi Zsuzsa megformálására nem hívnának mást

Rég látott karakter, Berényi Zsuzsa is visszatér a sorozatba, ő azonban csak jövőre tűnik fel a Barátok közt-ben, még nem kezdték meg a forgatást. "Öt évvel ezelőtt léptem ki az állandó státuszból, az elmúlt két évben pedig vendégként sem dolgoztam a produkcióval. Közös megegyezéssel történt anno az elválás, de ez jórészt formalitás, hisz a karaktert nem írták ki véglegesen, és ha visszatér, mindig velem játszatják" - mesélte alakítója, Csomor Csilla, aki örül annak, hogy visszakerül a sorozat mindennapjaiba.

Csomor Csillának sok lesz az új arc

"Erősen spirituális ember vagyok, és valószínűleg az a vágyam, hogy rendeződjön el a karakterem sorsa, jó pályára talált, mert nem olyan rég hívott Kalamár Tamás, hogy üljünk le és beszéljünk. Gondolkodtak bennem, és én is éreztem, hogy jó lehetőség lenne, így Berényi Zsuzsa hamarosan vissza fog térni." A régi színészgárdából már nem sokan maradtak, szinte minden arc új a színésznő számára, de ez nem jelent akadályt, biztos abban, hogy gördülékenyen zajlik majd köztük a munka.

Ábrahám Edit is újra képernyőn lesz Forrás: Nagy Botond

Régi szereplőt is alakít új színésznő

Egy másik régi lakó, Kertész Mónika is visszatér, őt azonban Farkasházi Réka helyett Huszárik Kata alakítja majd. A színésznő főként színházi darabokból lehet ismerős, karaktere pedig Brüsszelből tér haza édesapjához, Vili bácsihoz. Kertészék kisebbik lányát családi gondok hozzák haza, de neki is akadnak majd problémái bőven. Ábrahám Edit is újra képernyőn lesz, hisz a történet szerint Berényi Claudia még idén visszatér Olaszországból, és vélhetően ismét nagy vihart kavar a Berényi testvérek életében.