Kamasz Batman, Charles Manson, új CSI – ezt nézzük jövőre

Patricia Arquette
Patricia Arquette
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban jelenleg is zajlik az upfronts, vagyis az az időszak, amikor kiderül, hogy mely pilotokból, bemutató részekből lesz sorozat. Új produkcióban tűnik fel David Duchovny, Matthew Perry, Patricia Arquette és az Így jártam anyátokkal-ban kulcsszerepet játszott Cristin Milioti, lesz Batman-előzménysorozat és új NCIS, Morgan Freeman pedig egy politikai sorozatot próbál sikerre vinni. Íme, egy tucat, ígéretesnek tűnő vállalkozás.
Vágólapra másolva!

A To Z

Ha nem is indul el az Így jártam apátokkal (a CBS egyelőre hallgat róla), az Így jártam anyátokkal rajongói még mindig vigasztalódhatnak ezzel a párkapcsolati témákat boncolgató sorozattal, amelyben ráadásul "az anya", Cristin Milioti játssza a női főszerepet. Párja - akivel első látásra úgy tűnik, egyáltalán nem illenek össze - Ben Feldman (Haláli testcsere, Mad Men - Reklámőrültek) lesz, a történetet pedig az Egy rém rendes család Peggyje, a legutóbb a Kemény motorosok-ban látott Katey Sagal narrálja majd.

American Crime

A rasszizmus problematikájával foglalkozó krimisorozat a 12 év rabszolgaság Oscar-díjas írójától, John Ridleytől, aki tévés produkciók közül korábban a Harmadik műszak-ban is közreműködött. A történet középpontjában egy megtámadott házaspár (ahol a férj meghalt, a nő életveszélyben van) szülei állnak, akik négyen együtt próbálják börtönbe juttatni az elkövetőket. A szereposztás elég markáns, Penelope Ann Miller, Timothy Hutton, a Született feleségek Felicity Huffmanje, valamint a Kemény zsaruk-ból és a Kemény motorosok-ból ismert Benito Martinez is benne van.

Aquarius

A Kaliforgia után David Duchovny újra visszatér a képernyőre, ezúttal egy nyomozót alakít, aki 1967-ben egy elrablási ügyben egy szekta nyomára bukkan, amelynek a vezetője nem más, mint Charles Manson. Ekkor azonban még két évvel Sharon Tate meggyilkolása előtt járunk, vagyis egyfajta előtörténetet kapunk, némi hippis körítéssel. Az alkotó Joe McNamara, aki legutóbb a Haláli zsaruk-ban dolgozott, de annak idején írt pár epizódot a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai-ba is.

David Duchovny Forrás: Showtime


Backstrom

Mintha Doktor House rendőrnek állna, nagyjából úgy kell elképzelni a Backstrom mizantróp, alkoholista címszereplőjét, aki viszont zseniálisan old meg minden bűnügyet. Ráadásul az Office eminens dolgozója, Rainn Wilson alakítja, akit bizonyára érdekes lesz a szerepben látni. A sorozat készítője sem akárki, Hart Hanson ugyanis már a Dr. Csont-tal bebizonyította, hogy remek karaktereket képes létrehozni, és korábban is olyan produkciókban vett részt, mint a Váratlan utazás, a Csillagkapu vagy az Amynek ítélve.

Constantine

A Keanu Reeves főszereplésével készült film - és az azt megelőző képregények - után itt a Constantine, a démonvadász sorozatváltozata is, melyben a címszerepet a Gyilkos elmék - Alapos gyanú Mick Rawsonja, Matt Ryan alakítja. A sorozatot Daniel Cerone jegyzi, akit a Dexter-ért Emmy-díjra is jelöltek, de egyébként is olyan szériákban közreműködött már, mint a Bűbájos boszorkák, az Édes, drága titkaink vagy A mentalista.

A CSI és az NCIS újabb spin-offja

A Helyszínelők-ből és az NCIS-ből is újabb spin-offot rendelt meg a CBS. A CSI: Cyber című szériában Patricia Arquette játssza a központi karaktert, aki a Médium főszerepe után a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó-ban is megjelent hét epizód erejéig. Az NCIS Los Angeles után New Orleansra is kiterjeszti hatáskörét, itt Scott Bakula fog nyomozni, akit annak idején a Quantum Leap - Az időutazó főszereplőjeként kedvelhettek meg a nézők.

Patricia Arquette Forrás: NBC


Gotham

A Batman-ből ismert James Gordon nyomozó előtörténete, amelyben a képregények és filmek számos fő- és mellékalakja is megjelenik - többek között a kamasz Bruce Wayne. A zöldfülűként még meglehetősen idealista rendőrt A narancsvidék-ből és a Terepen-ből ismert Ben McKenzie, a későbbi Batmant pedig David Mazouz játssza (Kiefer Sutherland karakterének fia az Érintés-ből), de feltűnik Jada Pinkett Smith is. A készítő A mentalistá-t és a Rómá-t is jegyző Bruno Heller.

Madame Secretary

Madeline Albright és Hillary Clinton után itt az Egyesült Államok harmadik női külügyminisztere - legalábbis a képernyőn. A nemcsak tehetséges, de csinos politikust Téa Leoni (Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?, Deep Impact) játssza, de a háttérben dolgozókra is érdemes egy-két szót vesztegetni: a történet írója a Homeland-et is jegyző Barbara Hall, executive producerként pedig Morgan Freeman is közreműködik.

Secrets & Lies

Az azonos című ausztrál sorozat amerikai remake-je, melynek középpontjában egy férfi áll, aki rábukkan egy fiatal fiú holttestére, de egyből ő válik az elsőszámú gyanúsítottá, majd nevének tisztázása érdekében saját kezébe veszi a nyomozást. A főszerepet a Tudom, mit tettél tavaly nyáron-nal ismertté vált Ryan Phillippe játssza - akit A hatalom hálójában című sorozatban már láthattunk komolyabb tévés szerepben is -, az utána nyomozó nőt Juliette Lewis alakítja.

Matthew Perry Forrás: AFP


The Odd Couple

Neil Simon klasszikus darabjának, a Furcsa pár-nak a legújabb feldolgozása. A két, tökéletesen ellentétes karakterű lakótársról szóló történetet 1968-ban Walter Matthau és Jack Lemmon vitte filmre, előbbi figuráját, a hihetetlenül trehány Oscart ezúttal a Jóbarátok Chandlerje, Matthew Perry fogja megjeleníteni. A furcsa pár másik felét, a tisztaság- és rendmániás Felixet a Zsaruk bevetésen-ből ismert Thomas Lennon alakítja, aki az Éjszaka a múzeumban-filmekbe íróként is besegített.

The Whispers

A bura alatt alkotója, Soo Hugh új sorozata, amely - a Stephen King írásából készített produkcióhoz hasonlóan - szintén nem szűkölködik fantasztikus elemekben, ráadásul egy nem kevésbé elismert szerző, Ray Bradbury művén alapul. Az alapsztori szerint a földönkívüliek most éppen a gyerekeken keresztül szállják meg a Földet, így az emberiség fennmaradásért folytatott küzdelem nem lesz éppen a legegyszerűbb. Többek között Milo Ventimiglia (Hősök) és Lily Rabe (American Horror Story) is benne van.