On The Spot: bálnás kaland és amerikai tévés díj

Vágólapra másolva!
Az On The Spot gázai filmje Arany Medált nyert az 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében.
Vágólapra másolva!

A tévés díjakat minden évben hat hónappal a filmfesztivál előtt osztják ki, az idei díjátadót csütörtökön tartják, ahol kitüntetik – többek közt - a Helyszínelők executive producerét is. Cseke Eszter és S. Takács András munkáját „Oknyomozó újságírás, hírdokumentumfilm" kategóriában jutalmazta Arany Medállal a zsűri. A chicagói versenyen korábban olyan társaságok műsorait díjazták, mint a BBC, a PBS vagy az ABC. Az On The Spot gázai filmje a múlt héten megnyerte az Amerikai Dokumentumfilm Fesztivált is a „Legjobb külföldi rövidfilm" kategóriában.

Forrás: On the spot

A magyar nézők ma este 21.10-kor láthatják az M1-en az On The Spot legújabb filmjét, a Diktátorok gyermekei széria 6. epizódját, benne egy exkluzív interjút a burmai ellenállás Nobel-békedíjas vezetőjével, Ang Szan Szu Csível a diktatúra természetéről. A ma esti adásban szerepel Fidel Castro lánya, Idi Amin Dada fia, Augusto Pinochet lánya és Bettina Göring is.

Forrás: On the spot

Az Origo megkeresésére a készítők elmondták, hogy Mexikóban dolgoztak az elmúlt hetekben. "Hogy pontosan min, az egyelőre titok, mert máshol is folytatnunk kell ugyanezt a munkát. De az biztos, hogy a mexikói út legabszurdabb pillanatát soha nem fogjuk elfelejteni: egy bálna játékból megemelte a csónakunkat a Csendes-óceánon, és percekig a hátán egyensúlyozott a hajó. Szerencsére pont forgott a kamera!"