A legkínosabb pillanatok a Bumm!-ban

Dér Heni, Bumm
Vágólapra másolva!
A TV2 kvízshow-ja december 1-jétől nem lesz a TV2 képernyőjén, helyette a Hal a tortán új epizódjait adja a csatorna. Az elmúlt két hónapban többször fordultak meg ismert emberekből álló csapatok a Bumm! stúdiójában, műsorvezetők, a Sztárban sztár versenyzői, az Édes élet szereplői és egykori megasztáros énekesnők is megmutatták, mit tudnak - vagy mit nem.
Vágólapra másolva!

Berki a popzenében nincs otthon

Magabiztosan érkezett a stúdióba Berki Krisztián és Hódi Pamela, valamint barátaik, Móni és Dynamic, hogy megszerezzék a milliókat. Az Édes élet csapata a nem túl bonyolult kérdések ellenére gyengén teljesített, Pamela kivételével a játékosok már az első kérdésnél festékport kaptak az arcukba. Elsőként Berki állt a bomba elé, és négy lehetséges válasz közül kellett eltalálnia, hogy melyik dal hangzik fel a Madagaszkár című rajzfilmben. Ezt azonban nem tudta, vacillált a Ringat a víz és a Hakuna Matata között, a jó választ, a Riszálom úgyis, úgyis-t elsőre kizárta, mondván az egy magyar sláger.

Berki Krisztián már az első kérdésnél robbantott Forrás: Ruff István

A sangria vajon mi?

Egy másik alkalommal Retro sztárok néven indult egy csapat, Bíró Ica, Karda Bea, Dolly és Aradszky László közösen próbálták elhozni a főnyereményt. A bomba hatástalanítását Karda Bea kezdte, aki büszkén előadta, hogy olasz származású nagymamájától örökölte izgágaságát, és egy török dalrészletet is előadott, mielőtt nekiesett az első, azaz a legkönnyebben kezelhető bombának. Ha tudta volna, honnan származik a sangria, nem durrant volna olyan gyorsan az arcába a festékpor. Nagyjából tíz másodpercet kapott a rivaldafényben, pedig nem bonyolították túl a szerkesztők a választást, Mexikó, Kuba, Németország volt még felsorolva a helyes megoldás, Spanyolország mellett.

Karda Bea nem ismeri elég jól a sangriát Forrás: TV2 Sajtószoba

Zámbóék eltévedtek a térképen

Zámbó Krisztián nagyon elégedett volt önmagával a kvízműsorban, noha nem sikerült megmondani, hogy melyik település található a Balaton déli partján, segítséget kellett kérnie a csapattársaktól. A földrajzi tudás hiánya nem tetszett a csapatnak, pláne azért nem, mert Balatonboglár mennek laknak. Mint az adást követően elmondta, tudja, hogy a családban mindenki nagyon értelmes és okos, csak az adott szituációban a bomba látványa el tudja gyengíteni az embert, ezért nem sikerül eljutniuk a fődíjig.

Csak a bomba látványa zavarta össze Forrás: Bumm!

Németh Lajos is kapott port

A TV2 műsorvezetői csapata is kipróbálta magát a Bumm!-ban, a show-ban Gombos Edina, Joshi Bharat, Németh Lajos és Szalai Vivien játszottak. Az első bombát az időjós kapta, aki meg is jegyezte, hogy "mindenhez hozzá tud szólni, de nem biztos, hogy értelmesen." Ezt több elcsépelt meteorológiai poén követte, majd érkezett egy kalózos kérdés, ami kifogott rajta. Meg kellett volna válaszolnia, hogy milyen praktikus oka van annak, hogy a kalózok fülbevalót viselnek, a jó megoldáshoz tartozó zsinórt viszont gyorsan elvágta, így talpig beborította a sárga festékpor. Az igazság az, hogy a temetés költségeire szánják az ékszert, Németh Lajos azonban valószínűbbnek tartotta a babonát vagy a facérság jelzését, mint praktikus okot.

Bebukta a kalózos választ, pedig segített is a kérdés Forrás: TV2 Sajtószoba

Nem ismerős a legrégebbi dal

A Sztárban sztár versenyzőkön is kifogott a bomba, Vastag Tomi énekesként egy Bikini-dalon bukott el, nem tudta időrendbe állítani a felsorolt dalokat. Pedig a kérdés nem volt bonyolult, a Jég dupla whiskyvel, Halál a májra, Ki visz haza és a Pálinkadal közül nem sikerült kiválasztani a legrégebbit.

Énekesként ezt illett volna tudni Forrás: TV2 Sajtószoba

Hasznos volt a sorozatnézés

Mega-lányok néven szerepelt Dér Heni, Nagy Adri, Radics Gigi és Hien a kvízműsorban, a siker azonban ezúttal elmaradt, nem sikerült minden bombát hatástalanítani. A játékos Dér Heni kezdte, aki a negyedik körben elsőre a jó válasz drótját vágta el, így hamar szőkére váltott a frizurája. Úgy tűnik a hip-hop világában nincs annyira otthon, Sean Combsot kizárta a leggazdagabb hip-hop zenészek sorából, nem tudta, hogy ő valójában Puff Daddy.

Ez tényleg nem volt egyszerű kérdés, az őt követő Hiennek könnyebb kérdések jutottak, nem igazán nehezedtek a kérdések előre haladva, például: Melyik utcában laktak a Született feleségek? Lila akác? Vörös rózsa? Fekete tulipán? Az énekesnő le is szögezte, hogy "szüli-feli" rajongó, így könnyen tudta a nem túl bonyolult kérdésre a helyes választ.

Dér Heni nem ismeri jól a hip-hopot Forrás: Bumm!

Túl hosszú a magyar ábécé

Horváth Éva a Konyhamalacok csapatában játszott Kovács Lázár, Sági Szilárd és Tóth Szabi mellett. Kovács Lázár kezdhette a játékot, és a leggyorsabb megfejtéssel, 12 másodperc alatt abszolválta az első bombát, a harmadikat azonban már nem ő, hanem Horváth Éva kapta. A kérdés nem nehéz, és idő is lett volna átgondolni, a nagy izgalomban azonban nem tudta megmondani, hogy hány ékezetes betű van a teljes magyar ábécében. A több felrobbant bomba ellenére végül sikeresen zárta a játékot Tóth Szabi, a megnyert kétmillió forintot pedig egy alapítványnak ajánlották fel.

Jobban kellett volna ismerni az ábécét Forrás: Bumm!

Nyertek volna, ha nem felejti el a játékszabályt

A Dívák csapata magabiztosan érkezett, de végül nem sikerült nyerniük a Bumm!-ban. A strucctojás megfelelő főzési idejét Szulák Andrea nem tudta megmondani, Polyák Lilla azt a színművet nem találta el, amiben kizárólag nők szerepelnek, Ungár Anikó pedig vélhetően nem sok időt szán magyar sorozatokra, nem tudta, ki lakik a Lantos utca 8-ban. És bár a Gazdálkodj okosan játéktáblájára pontosan emlékezett Gallusz Nikolett, a kvízshow játékszabályai kicsit összekuszálódtak a fejében, és a helyes válaszhoz tartozó zsinórt sikerült elvágnia.

Elfeljette, hogy a helyes választ nem szabad elvágni Forrás: Bumm!