Feljött a szomszéd, de nem lett baj

éjjel-nappal budapest
Vágólapra másolva!
Senki sem szeretne nyolc, féktelenül bulizó fiatalt felső szomszédnak, de az RTL Klub új, napi sorozatának producere szerint nem volt baj a forgatásokból, elfogadták őket a Margit körúti ház lakói. Profi színész nem került be a csapatba, mert óhatatlan manírjaival kilógott volna az ismeretlen, amatőr szereplők közül. Herman Péter szerint a médiahatósággal nem lesz probléma, mert nem mutatnak semmi olyat, ami ne lenne bármely telenovellában, szappanoperában.
Vágólapra másolva!

Hogyan tett szert a produkció egy ekkora lakásra?

Ez valójában két lakás volt egykoron, egybe lett nyitva, mi már így találtunk rá a piacon. Az ilyesféle produkcióknál a menet ugyanaz: amikor az ember már tudja, mit keres, akkor jön egy hosszú terepszemle. Nyilvánvalónak tűnt, hogy egy körülbelül 250 négyzetméteres lakást nem lesz könnyű találni, ehhez képest meglepő volt, hogy milyen sok akad ebben a városban. A lakások többsége azonban különféle okok miatt nem volt jó. Viszont két hónapja, amikor már kezdtem elszomorodni, egy kolléga felhívta a figyelmem erre a lakásra. Eljöttünk, megnéztük, jó volt, de azért alaposan át kellett építeni. A helyszín, a környék, a kilátás azonban hamar világossá tette, hogy ez a jó lakás.

Egy évre van kibérelve?

Ha a produkció sikeres lesz, hosszú távon is itt maradhatunk.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv
Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Nézzen képeket a fotóra kattintva!

Mennyi pénzt vitt el az átépítés?

Nem luxuslakást szerettünk volna. Szándékosan azt éreztetjük a nézőkkel, hogy itt olyan fiatalok laknak, akik maguk be tudnak rendezni, maguk át tudnak alakítani egy lakást, épp úgy, ahogy össze tudnak rakni egy romkocsmát. Fiatalon több kompromisszumra vagyunk képesek, mint családos emberként, így itt sincs olyan luxus, mint a Való Világ-ban, ez pedig a költségekben is megmutatkozott. Ez olyan lakás, ahová huszonévesen mi is szívesen beköltöznénk, itt senki sem érzi magát feszélyezve, nincs zavarban, nem tart attól, hogy lelök egy drága vázát. A város szívében van, nem fényűző, de ugyanakkor kulturált hely, mutat egy ízlést.

A szomszédok hogyan fogadták, hogy beköltözik ide nyolc bulizós fiatal és egy komplett tévéstáb?

Meglehetősen jól fogadtak minket, számukra is hamar kiderült, hogy ez nem diszkó, hanem munkahely lesz. Nagyjából reggel nyolctól este nyolcig megtörténik itt minden, aminek meg kell. A legtöbb jelenetben ketten-hárman-négyen vannak, semmivel sem többen, mint bármilyen családi vacsorán a konyhában. A stáb nyilván nagyobb, de a lakók is rájöttek, hogy nyolc után nincs itt senki, csend van.

A bulikat világosban azért nem lehet felvenni.

Ebből a szempontból szerencsés, hogy télen öttől sötét van, mert minden éjszakainak beállított jelenetet fel tudtunk venni már délután öttől. Nyáron ez lehet, hogy picit problémásabb lesz, de akkor meg az emberek is lazábbak, megengedőbbek.

De volt olyan, hogy feljött Piri néni?

Volt, az első nap feljött, de utána rájött, hogy nem zavarunk, és azóta nem láttuk. Az ingatlannal szerencsénk van, mert itt sok a megértő lakó, és simán kerülhettünk volna olyan házba, ahol kisebb a toleranciaszint, ahol mindenért följelent valaki. Erre mi nem adunk okot, és mivel itt normális emberek laknak, normálisan viszonyulnak hozzánk.

Mennyiben hasonlít ez a Berlin - Tag und Nacht-ra?

Részben nyilván hasonlít, de ahogy két színpadra alkalmazott mű, mondjuk, két különböző rendezésű Rómeó és Júlia is különbözik, így ezek is. Úgy húsz százalék eleve át van írva, mert Budapest nem Berlin, máshogy gondolkodnak az emberek sok dologban. Ugyanakkor sok minden ugyanaz, a szeretet, a szerelem, az utálat ugyanúgy működik, az érzelmek ugyanazok, bárhol élünk, bármit nézünk, legyen az brazil telenovella vagy szappanopera.

A német médiahatóság mennyire engedte ezt a műsort szabadon? Itthon nem kelti fel az NMHH érdeklődését?

Németországban ennek a műsornak az eredetije átment a német normakontrollon, és az én hitem szerint a magyar verzió semmi olyat nem tartalmaz, amit ne látnánk bármely más sorozatban, szappanoperában. A feldolgozási módszere vizuálisan és stilárisan különbözik, de a tartalom nem. Az NMHH ugyanazt a bizalmat megszavazza majd, reményeim szerint, mivel alapvetően nincs nagy különbség egy német és egy magyar tévéző közt.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv
Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

A médiahatóságot azért kérdeztem, mert 300 milliós bírságot kapott egykor az RTL Klub a Való Világ 4 miatt. Épp abból a szériából van itt egy szereplő, Anikó. Lesz több is?

Nem, nem terveznünk ilyet, és Anikó sem azért van itt, mert egykor a VV4-ben szerepelt. Ő azért van itt, mert szerintem mindenki, aki tehetséges, megérdemli az esélyt. A BeleValóVilág-ban műsorvezetőként tűpontosan dolgozott, mindig időben ott volt, utána pedig segédszerkesztőként ügyködött más produkciónkban, többször bizonyított. Én nem fogom diszkriminálni azért, mert egykor valóságshow-ban szerepelt, ráadásul a VV4 sem tegnap futott, ezért is bízom benne, hogy leveti majd a VV Anikó nevet.

Itt nincs profi. Kizáró ok, ha valaki képzett színész?

Nem az, de a színész óhatatlanul olyan beszédstílust, játékstílust mutat, ami nagyon különbözne a mi szereplőink hétköznapi játékától. A castingra beengedtünk színészeket, be is kerülhettek volna, de nem tudtak eléggé integrálódni. Azért vannak kivételek is, mert Polyák Rita - aki itt Regina - régi barátunk, a Csillag születik első szériájában énekelt, utána profi énekesnőként dolgozott. Ő például az a fajta profi, akit beválogattunk, mert illett a csapatba.

A nézettségről itt olvashat. A fenti képen a Rita nevű szereplő látható, az alsón Anikó. A helyszínről itt talál még képeket.