Caramel meglátta a zenét, mások szétestek az izgalomtól

Vágólapra másolva!
Lement a Voice második párbajadása, egy-két felejthető duettel, erőteljes, masszív párosokkal, és röhejesen türelmetlen műsorvezetővel, aki dramaturgiai szempontból nem mindig jókor sürgette meg a döntéskényszerben lévő, amúgy is tépelődő mestereket. Az este tanulságai: Heaven Street Sevent nem lehet nővel duettben énekelni, náthásan is lehet nyerni, és hiába veszünk fel meleg kabátot, ha egy hang felszalad a gerincünkön.
Vágólapra másolva!

Az első párbajadás után újabb tizenkét előadó került a TV2 kamerái elé: az első párosban Somló szíve szerint mindkét énekest továbbjuttatta volna, végül Weisz Viktor mellett állt ki. A két fiú meglehetősen dinamikus produkcióval rukkolt elő, bokszmeccset imitáltak a ringben, ének közben, és bár a csak hang alapján ítélő Caramel szerint "túlsózták" a show-t, a tévézőknek élvezhetőbb volt, mintha eldalolásztak volna egymás mellett, épp azért, mert volt benne ötlet, interakció, küzdelem.

Forrás: tv2

A második páros nem tudta hozni sem énektudásban, sem energiában azt a szintet, mint az első, az ilyenre egy karaoke-bárban sem kapja fel a fejét a langyos söre fölött elbambuló, csendben elázó vendég. Anastacia is összevonta volna szemöldökét az I'm Outta Love magyaros feldolgozása hallatán: Caramel szerint például túlizgulták, értékelhetetlennek tartotta az előadást. Mező Schweitzer Dórát választotta volna, Malek Andreának kellett döntenie, ő is mellette döntött, így Gyurki Beartix maradandó nyom nélkül hullott ki a tehetségkutatóból.

Forrás: tv2

Vegyes páros következett végre, de Torzsa Gabriella és Kőhegyi Dávid előadása arra volt csak jó, hogy elmélázzon az ember azon, mennyire fontos a jó dalválasztás. A Heaven Street Seven száma egy férfihanggal élvezhető, így nagyon furcsa volt, és hiába volt képzett a két előadó, felejthetőre sikerült az produkció. Ennél csak jobb lehet: az egyetlen női mester előbbit juttatta az élő műsorba.

A Gangsters Paradise (Coolio) volt soron, Mező a Fatima Mohamed kontra Sudár Anita párbajban előbbit támogatta, Malek szintén őt látta jobbnak, Somló pedig egyfajta lelki kisugárzásról ömlengett. Caramel mint mondta, nem csak látta, érezte a zenét, gerincén felszaladt, és egyenrangú felek dalpárbaját hallotta, és már-már világsztárként emlegette a két nőt, amikor - megint indokolatlanul - Szabó Kimmel félbeszakította, hogy ne filózzon, válasszon már. Mintha kint egy bibircsókos, hajhálós takarítónő partvissal fenyegette volna a stábot, hogy tízre takarodjon, mert fel kell mosnia. A Fekete vonat volt énekesnője ment tovább, nem is volt kérdés.

Forrás: tv2

A nyilvánvalóan szétcsúszott, nem ebben a világban mozgó Gyöngyösi Tamás ellenfele a kifejezetten feszült, katonás kinézetű Modor Miltiádész volt: előbbi kisfilméjében azzal okozott derültséget, hogy sietette a próbát, mert a magyar-török meccs érdekelte inkább (ebből is látszik, hogy ne ma vették fel a párbajokat). Malek Andrea jelezte, hogy előbbitől fél, Caramel viszont mellette állt ki. Mezőnek kellett döntenie, egyiket feszesnek látta, a másikat lazának. Előbbit úgy látta, mint olyan embert, aki semmit nem vesz komolyan, de ömlik belőle a muzsika: őt vitte tovább, így csomagolhatott a szétszórt Doors-rajongóval szemben elbukott fitnesztanár-kinézetű Modor. "Ha nem élsz a bizalmammal, repülsz. Köszönöm az élményt, valamerre menj ki" - paskolgatta a továbbjutó vállát a Magna Cum Laude énekese, a torzonborz Gyöngyösi meg tovább botorkálhat félálomban.

Forrás: tv2

Henderson David és Burai Krisztián zárta az estét, előbbi pár nappal a felvétel előtt lett beteg, hangja elment, nem is nagyon tudtak próbálni ketten. "Ez most a lélek csatája" - hangzott el a patetikus szöveg az előadás (Hold My Hand, Akon, Michael Jackson) előtt. Mély, tartalmas előadást hallott Malek Andrea, a többieknek is tetszett, de újfent Caramelnek kellett döntenie, ő pedig Dávidot engedte az élő műsorba. "Megmagyarázhatatlan nyugalom árad végig a testemen és a lelkemen, ha ő énekel, visszahozza az embereknek a reményt" - állította róla mestere, és maradjunk annyiban, hogy a remény különösen fontos ilyen válságos időkben.

Olvasnivaló: Miről okoskodott Ábel Anita a Heti Hetesben?