Három okból nem került be nő a Quantum XXL-be

Vágólapra másolva!
A Quantum XXL is bejutott a három legjobb produkcióba, így a hét táncos biztosan ott lesz szombaton a Csillag Születik színpadán. Hartmann Gábor, a csapat koreográfusa a finálé előtti készülődésről és jövőbeli terveikről mesélt az [origo]-nak.
Vágólapra másolva!

"Jóval többet gyakorolunk, mint a korábbi fellépésekre, mert eddig mindig volt egy alapötlet, amelyen dolgoztunk, most pedig az elejéről kezdtük felépíteni a produkciót. A héten többször voltak éjszakai próbáink és hajnalig tartó edzéseink, de tudjuk, hogy pihenésre is szükség van a műsor előtt. Most már véglegesült a koreográfia, úgyhogy visszaveszünk a tempóból, kicsit lazítunk, hogy ne kimerülve álljunk színpadra. Szombat este háromszor lépünk fel: lesz önálló produkciónk, lesz közös szereplés a széria tizenkét döntősével és egy másik a sztárvendégekkel"- mesélte a Quantum XXL táncosa.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

A koreográfiát általában ő találja ki, a lépésanyag összeállítása az ő feladata, de a zenét közösen rakják össze a javaslatok alapján. Ebben a formában bő két éve táncolnak együtt, tehát összeszokott csapatról van szó. "Mindannyian ugyanabban a tánciskolában tanítunk, de a munkát most alá kellett rendelnünk a show-nak. Korábban is jártunk versenyezgetni, de a Csillag Születik az első nagy kihívás a csapat számára. Az első szériában szereplő Black Time formáció a tánciskolánk legtehetségesebb tagjaiból állt, a Quantum XXL pedig az első olyan csapat, amelyet kizárólag oktatók alkotnak. Természetesen nem hanyagoljuk el a tanítványokat, de most főleg a versenyre koncentrálunk" - tette hozzá.

Hartmann elmondása szerint nem azért áll a csapat kizárólag férfiakból, hogy elnyerjék a női szavazatok nagy százalékát, a döntésnek három oka volt: "A közös munka jóval egyszerűbb, mert a fiúk bevállalósabbak, és nem jelent nekik nagy gondot, ha a próbát csak éjszakára tudjuk összehozni. Persze elég macerás hét embernek közös időpontot egyeztetni, de a lányok talán nem elég rugalmasak ebben. Második indokunk az volt, hogy a férfiak mozgása jóval látványosabb, mint a nőké. Az erősebb karcsapások és határozott lépések dinamikusabbak, így jobb színpadi előadást lehet összerakni. Például a robotos táncunkba nem passzoltak volna kecses mozdulatok vagy nőies lépések, ezt csak férfiakkal lehetett ilyen szinten bemutatni. A harmadik ok a produkciók koncepciója, ez a fajta humor, amelyet mi a táncunkban képviselünk, inkább a férfiakra jellemző. A női ruhás műsor sem működhetett volna, ha vannak lányok a csapatban". Az ötletgazda hozzátette, hogy nem másodlagos a lányok munkája sem, a tánciskolában is sok tehetség van, és a női oktatókra bízták a koordinálást, míg ők versenyben vannak.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

A fináléba jutás már önmagában nagy elismerés számukra, Hartmann maximálisan elégedett a csapattal. A céljuk az volt a jelentkezéssel, hogy megismerje őket az ország, és népszerűsítsék ezt a műfajt a tévében. Mint mondta, hosszú távban gondolkodnak, ezért a Csillag Születik-re nem úgy tekintenek, mint a munkájuk csúcsára és egyben végére, hanem egy új dolgok kezdetére.

"Nehéz eldönteni, hogy mekkora esélyünk van a győzelemre, szerintem ugyanúgy 33 százalék, mint a másik két versenyzőnek. A Facebook-lájkok alapján nem lehet következtetni az eredményre, hisz Plazmának háromszor annyi követője van a portálon, mint nekünk, és már nincs versenyben. Mivel ez tehetségkutató műsor, szerintem a saját alkotásokra jobban oda kellene figyelni. Ha valaki teljesen új dolgot alkot meg, az sokkal többet mutat magából, mint aki más produktumát adja elő. Emiatt nagyon sajnálom, hogy Juhász Marci nem került be a legjobb három közé, mert őt igazi egyéniségnek tartom. Nyilván nehéz betanulni és előadni egy dalt, nekem ehhez nincs is adottságom, de a saját produkciók létrehozása ennél komplexebb feladat, hisz a nulláról kell összehozni valamit. Mészáros János Elek hangja lenyűgöző, és Szirota Jennifer is igazán jó előadó, így lényegében a saját műfajában már mindenki nyertes"- latolgatta az esélyeket a táncos.

Bella Brigitta