Jogerősen pert nyert a Média Hungária

Vágólapra másolva!
A Club Tihany kárt okozott a "Media Hungary 2010" konferencia szervezőjének, amikor - a korábbi szerződést felrúgva - másfél évvel ezelőtt egy másik konferencia számára biztosította a szálloda teljes kapacitását - állapította meg a Győri Ítélőtábla.
Vágólapra másolva!

2010. májusában a konferencia idejére leszerződött egy harmadik féllel, így a rendezvény eredeti helyszínét nem biztosította a Média Hungária számára, amelynek ezért a konferenciát váratlanul egy másik helyszínen, Balatonfüreden kellett megrendeznie. A Győri Ítélőtábla február 15-i ítéletével helybenhagyta a Veszprém Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét, amelynek értelmében a Club Tihany a fenti magatartásával kárt okozott a Média Hungária felperesnek.

Az ügy háttere, hogy a Média Hungária Konferenciairoda 13 éven át folyamatosan a Club Tihanyban rendezte meg a Media Hungary és Internet Hungary konferenciákat minden év májusában, illetve októberében. A 15. születésnapját ünneplő Media Hungary konferenciát a szervezők 2010-ben is a szokott helyszínen kívánták megtartani, gondoskodott is a Club Tihany lefoglalásáról. A szállodát üzemeltető Club Tihany Zrt. azonban 2010. május 10-én - egy héttel az évente 1200-1300 főt vonzó kétnapos konferencia előtt - arról tájékoztatta több mint egy évtizede együttműködő partnerét, hogy a hónapokkal korábban, közösen kijelölt és megállapodott időpontban mégis más rendezvény, illetve konferencia számára biztosítja a Club Tihany teljes kapacitását.

A szervezők Balatonfüredre költöztették az eseményt, ahol a konferencia végül több mint 1200 résztvevővel sikeresen lezajlott. A költözés azonban jelentős többletköltséggel járt, ezért a Média Hungária a konferenciát követően kártérítési igényt jelentett be a Club Tihanyhoz. Mivel ez nem hozott eredményt, a társaság az illetékes bírósághoz fordult kárai érvényesítése érdekében.

A Győri Ítélőtábla döntése jogerős, azaz a Club Tihany Zrt.-nek meg kell térítenie a Média Hungária valamennyi, az üggyel kapcsolatos kárát.