2012-ben már nem az RTL Klubon lesz a Forma-1

Forma-1, Lewis Hamilton, McLaren, Koreai Nagydíj
Vágólapra másolva!
Jövőre már nem az RTL Klub közvetíti Magyaroszágon a Forma-1-es futamokat - a közszolgálati M1-re kerülhet a sportág.
Vágólapra másolva!

2012-ben már nem az RTL Klub közvetíti Magyaroszágon a Forma-1-es futamokat - erősítette meg az [origo] értesülését Kolosi Péter programigazgató. A Forma-1 a közszolgálati médiára kerülhet: a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatója, Szabó László kérdésünkre elmondta, hogy nagyon szeretnék, ha a sportág átkerülne az MTV-re, az MTVA tárgyal a közvetítési jogokról.

A futamok éveken át kiváló közönségarányt hoztak az RTL-nek. A legutóbbi, koreai futamot, annak ellenére, hogy Vettel már vilagbajnok volt, a kereskedelmi célcsoport 43 százaléka nézte, de volt korábban 45-50 százalékos közönségarány is. A dél-koreai versenyt a teljes lakosságból is sokan követték, 34 százalékkal ment.

A televíziós piacon a Magyarországon 2008 óta tartó pénzügyi válság miatt azonban az RTL Klub reklámbevételei folyamatosan csökkentek. "Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját. Az RTL Klub reklámbevételeinek jelentős részét ugyanis a főműsoridőben és a főműsoridőt megelőző órákban szerzi. A televíziós reklámpiac pedig elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni, hogy a magyar piacon a jelenleg lehetséges maximális, de az eddigieknél szerényebb reklámbevételeket elérhesse" - állt egy korábbi közleményükben.