Börtönt kért Damu Rolandra az ügyészség

Vágólapra másolva!
Erőszakos közösülés és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt vádat emelt a Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség Damu Roland ellen. A kerületi ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a színésszel szemben.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt az ügyészség Damu Roland színész ellen, akit erőszakos közösüléssel és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolnak - közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A vádirat szerint Damu 2008 szeptemberétől 2010 októberéig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - élettársi közösségben élt P. Tímeával, és köztük rendszeresen alakult ki tettlegességig fajuló konfliktus. Így 2009 nyarán egy szállodai szobában egy vita után a megvádolt színész ököllel megütötte a nőt, aminek következményeként annak bal szeme belső szemzuga és az alatta lévő terület bevérzett.

A vádirat szerint 2010 novemberében egy elfajult vita után Damu Roland ütlegelte és rugdosta volt élettársát egy XIII. kerületi lakásban. Az ügyészek szerint a nő megpróbált ugyan ellenállni, de a vádlott közösült vele. Ezt követően Damu az ajtót kulcsra zárta, és csak hosszas könyörgésre engedte el volt élettársát a lakásból. A nő az arcán, a nyakán, a jobb felkarján, a bal bokáján, a jobb térdhajlatán és a hátán szenvedett el zúzódásos, bevérzéses sérüléseket.

A kerületi ügyészség a bűncselekmények elkövetése miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben. Az eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatja - közölte Skoda Gabriella.