Kökény fordított, Szíj Melindát kiejtette a Megasztár zsűrije

Vágólapra másolva!
A Megasztár december 10-i adásában a legtöbb nézői voksot Kökény Attila kapta, Presser Gáboréknak Tolvai Renáta és Szíj Melinda közül kellett döntenie. A zsűri előbbit engedte tovább, így a szőke lány lesz Kökény ellenfele a jövő pénteki fináléban.
Vágólapra másolva!

A Megasztár december 10-i fordulójában a versenyben maradt előadók két-két dalt énekeltek szólóban, kettőt-kettőt pedig duettben, és trióban is színpadra léptek. Az egyik legnagyobb vita Kökény Attila produkciója után alakult ki, Charlie Könnyű álmot hozzon az éj című dalát adta elő, önmagát zongorán kísérve: Mester Tamásnak nagyon tetszett, Presser is pozitívan nyilatkozott róla, de az egyik mutogató néző által korábban felidegesített Friderikusz nem volt elájulva az előadástól.

Tolvai Renáta az Aerosmith Crazy című számával búcsúzott szólóban, utóbbi zsűritag el volt ragadtatva, az LGT billentyűse szép, tiszta hangot emlegetett, Eszenyi szintén, Mester Tamás pedig magyar világsztár születésében bízott, és újfent jelezte, hogy a két fiatalabb énekest támogatja. Az adás napján egyszer már szóvá tette, hogy reméli, többen választják az életigenlést, mint az önsajnálatot, és ennek megfelelően szavaznak majd.

Forrás: [origo]

A Tv2 este 11 után még elment egy hosszabb reklámszünetre, majd fél tizenkettőkor a Morcheeba Rome Wasn't Built In A Day című dalával, közös előadással zártak a megasztárosok. Friderikusz összegzésként idegi kimerültséget emlegetett Szíj Melindával kapcsolatban ("a jó hang elégséges, de nem elegendő" - magyarázta), Renátát viszont nagyon dicsérte, Presser is a romániai magyar lány fejlődését emelte ki. Eszenyi Enikő remek estéről és három győztesről beszélt, Mester Tamás szerint az este legjobbja Kökény Attila volt.

A nézőktől az estén a legkevesebb szavazatot Tolvai Renáta kapta, utána az utolsó percekig vezető Szíj Melinda jött a sorban, Kökény Attila pedig fordított, így nem kellett a zsűri elé járulnia (Mester Tamás a hír hallatán úgy ünnepelt, mint egy utolsó percben rúgott góllal BL-t nyert edző). A zsűri - ahogy az várható volt - Tolvai Renátát mentette meg, így Szíj Melinda kiesett a versenyből.

A Tv2 szeretne fiatalabb célcsoporthoz szólni, növelni nézettségét a tizen- és huszonéves korosztályban, de Szíj Melinda végső győzelme nem tette volna a Megasztár márkát fiatalabbá, frissebbé (különösen nem, ha az RTL Klubon, az X-Faktor-ban a 21 éves Janicsák Veca nyer majd, két nappal később). Attól is tartott a csatorna, hogy az asszony nem tudott volna megfelelni a sok feladatnak, amely egy Megasztár-győzelemmel jár (rengeteg fellépés, Kapcsolat-koncert, számos médiamegjelenés, interjúk, tévériportok), az adás napján ezért is nyilakozhatta Mester Tamás az [origo]-nak, hogy "Renit vagy Attilát oda merem tenni a korábbi négy Megasztár-győztes mellé, sőt büszke is lennék rájuk".

Képregény: nézze meg tévés blogunkat!