Pély Barna visszatért a Megasztárhoz

Vágólapra másolva!
Ezúttal nem a zsűribe ült be, a zenekarokkal foglalkozik, segít nekik a hangszerelésben, tanácsokat ad a pályájuk elején lévő együtteseknek.
Vágólapra másolva!

"Az együttesek felkészítésében Mits Gergely is segít, aki a Kodolányi János Főiskola dzsessz tanszakának vezetője, tehát egy intézményként álltunk a műsor mögé" - mesélte az [origo] kérdésére Pély Barna, aki az elején még hezitált, de végül testhezálló feladatnak találta a munkát.

"A zenekaroknak segítünk a fejlődésben, de nem akarjuk nagyon fogni a kezüket, mert akkor maradnak hitelesek, ha önmagukat adják. A dalválasztásba nem szólunk bele, de ha megvan, akkor például abban segítünk, hogyan hangszereljenek. Zenekari gyakorlatot is tanítunk a főiskolán sok éve, így elég nagy a rutinunk, sokféle stílussal dolgoztunk már. Van tehát rálátásunk a munkára, így patthelyzetből, döntésképtelen szituációból ki tudjuk kormányozni a bandákat, amire szükség is van, mert hetente kell megújulniuk, nagy sebességgel kell dolgozni, próbálni" - vélte. Mivel pályájuk elején lévő együtteseket kapott, nehéz megmondani, milyen stílusban próbálkoznak, mert az dalonként is változó.

Ezúttal nem jött szóba, hogy zsűritag is legyen, ezt nem is bánja. "Ez a munka most tetszik, mert a Megasztár-ban új szituáció, hogy zenekarok vannak. Többnapos, próba, vidéki elvonulás is elképzelhető velük, de még nem tudjuk, mely együttesnek mennyi idő kell - és alkalmazkodni kell a műsorhoz is" - tette hozzá.