Új részekkel jön A mentalista

Vágólapra másolva!
Február 2-án este a második évaddal folytatódik A mentalista, mely 2009 legjobban teljesítő újonca volt a hazai tévéknél.
Vágólapra másolva!

Február 2-án újra képernyőn Simon Baker és A mentalista, mely tavaly újonc krimiként a legtöbb nézőt ültette a képernyő elé. A sorozatot 2009 elején hozta be az RTL Klub, de címe ellenére semmi köze Uri Gellerhez - mivel a mentalista szó Magyarországon A kiválasztott című, Tv2-es show alatt lett elterjedt, igazán ismert, az RTL egy darabig nem is tudta, merjen-e ilyen címmel előrukkolni, attól félve, hogy Geller műsorára asszociálnak a nézők.

Valójában egy nyomozós sorozatról van szó, melyben Simon Baker azzal idegesíti nyomozó kollégáit, hogy mindent jobban tud, mindenre hamarabb rájön, mint ők - mindezt különféle hókuszpókuszokat, trükköket bemutatva, igaz illuzionistaként. Humor mellett bűn is akad jócskán, illetve egy részeket összekötő szál is (akárcsak a Dexter-nél), itt például egy Red John nevű, különösen szívós sorozatgyilkos áll a túloldalon, őt keresi Patrick Jane, akit közben súlyos emlékek nyomasztanak.

Forrás: --

A második évad az USA-ban szeptemberben kezdődött, de a szünetek miatt csak 12 rész ment le belőle, azaz a hazai néző nincs nagy lemaradásban. A krimi az USA-ban a 2008-2009-es tévés idény egyik nagy nyertese volt, a színész pedig az új sorozatában nyújtott alakítása miatt eddig kisebb díjakat zsebelt be, 2010-ben Golden Globe-ra is jelölték.

Simon Baker nem ismeretlen itthon, ugyanis 2001-től három éven át Az őrangyal főszereplője volt: ez jelenleg itthon a Hallmarkon fut, meglehetősen barátságtalan időpontban, reggel ötkor és hatkor.