Nézettség: Bud Spencer még mindig nagyot üt

Vágólapra másolva!
A régi, jó olasz vígjátékok nem csak a hétvégi délutánokon, vagy a nyári pangásban élnek meg: múlt héten az És megint dühbe jövünk 1,41 millió tévézőnek biztosított programot. A legnézettebb műsor A széf volt, de ettől függetlenül az RTL Klub levette, és a Vacsoracsatá-t rakta a helyére.
Vágólapra másolva!

Január utolsó hetében 21,7 százalékos nézettségi átlaggal az RTL Klub volt a legkedveltebb hazai tévécsatorna, bár egy héttel korábban még 22 százalék fölött, azelőtt pedig 23,3 százalékon állt. A Tv2 a nézők 18,4 százalékának bizalmát bírta átlagosan, a MTV pedig épphogy 9 százalék fölött végzett a teljes lakosságnál. A kereskedelmi szempontból fontos 18 és 49 éves kor közti nézőknél 20 százalékon áll az RTL Klub (nagyon érződik, hogy az őszi show-k, mint a Csillag születik véget értek, november végén még 25 százalékos volt az átlaga). A célcsoportban a Tv 2,3 százalékpontos lemaradásban van, de ez főműsoridőben, este 6 százalékpontos differenciára hízik.

A legnézettebb műsor a teljes lakosságnál A széf volt, mely épp múlt pénteken vonult pihenőre, hogy átadja a sávot a Vacsoracsatá-nak. A Barátok közt messze van a régi, kétmilliós átlagoktól, de az 1,74 milliós legjobb eredmény is elég volt egy második helyre. A vasárnapi Tények, a Napló és a hétfői Jóban Rosszban is tisztességes eredményt ért el. Fábry műsora, az ORTT által is vizsgált Esti Showder 1,35 milliós eredménnyel simán nyerte sávját, de annál is érdekesebb, hogy a rengetegszer ismételt És megint dühbe jövünk 1,41 millió magyart szórakoztatott. Az MTV a Híradó-val és az Önök kérték-kel került fel a harmincas listára.

A kereskedelmi célcsoportban kissé más a helyzet, az ötven alatti felnőtteknél A széf csak hetedik, ellenben roppant népszerű az ismét Napló-t verő Cobra 11, és a Csonthülye című dél-afrikai vígjáték is rengeteg nézőt érdekelt. Miközben az RTL Klub annak örülhetett, hogy a Barátok közt újra a lista élére került, a Tv2-nél az okozhatott boldogságot, hogy a 30 százalék fölött záró Doktor House még ismétléssel is gond nélkül intézte el a halhatatlanokat, a Hegylakó című film ötödik részét.

Top 30, 18-49-es célcsoport

Minden műsor a legnézettebb részével szerepel

agb nielsen

Forrás: AGB Nielsen