"Kis Cooky a nagy RTL Klubban"

Vágólapra másolva!
Cooky annak idején a kevéssé sikerült Hot sztárkvíz-zel mutatkozott be műsorvezetőként, szeptembertől azonban egy bejáratott formátum, a Kész átverés arca lesz. Megkérdeztük, hogyan készül az új szerepre, de többek között saját műsorterveiről és a pilótalét szépségeiről is mesélt nekünk a francia hadarógép.
Vágólapra másolva!

Cooky, vagyis Szelba Christian már a harmadik személy a Kész átverés élén, hisz három évvel ezelőtt Sebestyén Balázs vette át a műsort Jáksó Lászlótól. Balázst az elmúlt évad végén már nem láthattuk, a produkció ekkor azzal frissített pár rész erejéig, hogy a korábbi átverteket "alkalmazta" átverőként - Cooky ebben az időben kétszer is kisegítette a készítőket. A műsorvezető elmondása szerint a Kész átverés csapata ekkor jött rá, hogy jól lehet vele együtt dolgozni. "Nem vagyok az az okoskodó típus, amit mondanak, megcsinálom" - meséli, szerinte ezért kedvelték meg az alkotók.

Az adások után felhívták Cookyt az RTL Klubtól, hogy lenne-e kedve állandó jelleggel vezetni a műsort, de a francia fiú először nem hitt az ajánlat komolyságában. Nem arra gondolt, hogy egy újabb átveréssel van dolga, inkább azt nem fogta fel, hogy "a kis Cooky bekerülhet a nagy RTL Klubba" - az interjúnak ezen a pontján elmosolyodunk, nem világos, hogy Cooky is érzi-e a viccet a mondatban. A nyelvi hibáktól egyébként nem tart, "én nem vagyok főszereplő, vigyázz" - figyelmeztet, utalva arra, hogy egy adásban csak pár percet lesz jelen, a hangsúly természetesen az átverésekre kerül.

Hogy Cooky műsorvezetési stílusa - a már alapban vicces akcentuson kívül - mennyiben lesz más, mint Balázsé vagy Jáksóé, arról a tévés egyelőre nem sokat mondhat: annyit elárult, hogy "komikus lesz, de nem primitív", állítólag nagyon jó szövegeket írtak neki a forgatókönyvön dolgozók. Az átvertek személyével és az átverések módjával kapcsolatban neki is van ugyan egy-két ötlete, de azokat is inkább a háttérben dolgozó csapat rakja össze - a készítők heti háromszor találkoznak, hogy mindent aprólékosan meg tudjanak szervezni.

Cooky nagyon lelkes az egész forgatással kapcsolatban (az első adást szeptember 3-án láthatják a nézők), hihetetlenül élvezi a csapatmunkát. Kérdésünkre elmondja, a TV2-től nem kapott hasonló ajánlatot, hiába szerepelt kétszer is a Hal a tortán-ban. Igaz, az RTL Klub is bevezette más műsorokban, A Széf-ből például négymilliót vitt el a feleségével (egy alapítvány javára), és a Kalandra fal-ban is beleesett párszor a medencébe. Műsorvezetőként eddig csak a Viasaton, a Hot sztárkvíz-ben láthattuk Cookyt, bár a celebekre koncentráló vetélkedő elég nagyot bukott.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Azt a műsorvezető is elismeri, hogy a Hot sztárkvíz idején még nem állt készen a feladatra, az eltelt két-három év alatt, ha más nem is, de magyartudása biztosan sokat fejlődött. Az is gond volt, hogy a vetélkedőből négy adást vettek fel egy nap, pörögni kellett, így nem tudott a beszédére koncentrálni - a Kész átverés-nél más a helyzet, hisz az egy havonta jelentkező műsor, ha Cooky hibázik is (vagy csupán belekezd jellegzetes hadarásába), mindig van idő újra felvenni az adott jelenetet, több lehetőség van arra is, hogy eltalálja a megfelelő hangulatot.

Cookynak van egy-két műsorterve is, több olyan formátum, illetve konkrét produkció megy a francia tévében, amit szívesen látna itthon is. Ezekről azonban egyelőre nem árul el többet, szeretné megvárni, hogyan működik a Kész átverés, utána esetleg bedobja az ötleteit. "Ha csinálnék is egy műsort, nem biztos, hogy én akarnék lenni a műsorvezető. De szerkesztőként vagy segítő emberként, háttérmunkásként szívesen dolgoznék az RTL Klubnál" - mondja, miközben szíve még mindig a rádiózáshoz húz, Franciaországban ilyen irányú diplomát is szerzett.

Cooky közben repülget is, egyelőre csak kisgépeken, azokra viszont a kereskedelmi pilótai végzettsége is megvan - októberben indul viszont egy tanfolyam, amely nagy repülőgépekre, akár Boeingre is kiképezi Cookyt. Szerinte műsorvezetőként "ha unalmas vagy, nem jól csinálod, akkor véged van. Ha esetleg senki nem lesz rám kíváncsi a médiában, akkor megyek repülni" - mondja.