Karsai Zita: Az énekes eladhatóbb, mint a táncos

Vágólapra másolva!
A Megatánc és a Sztárok a jégen című műsorokban feltűnt táncosnőt jó ideje nem látni a képernyőn. Minden idejét a tánccal tölti, ennek révén sikerült a divatszakmában is feltűnnie. Az [origo]-nak elmondta, képernyőre egyelőre nem szándékozik visszatérni, és nem sok esélyt lát színházi szerepekre sem - viszont villámgyorsan megházasodott a napokban.
Vágólapra másolva!

Karsai Zita nem a Megatánc forgatásakor ismerkedett meg először a televíziózás világával: 1999-ben végzett a Talentum Nemzetközi Tánc és Zeneművészeti szakiskolában, és felvételt nyert az RTL Klub Kóstoló című műsorának tánckarába. Ezután feltűnt a TV2 Dáridó-jában és az MTV1 Luxor című vetélkedőjében, szerepelt számtalan videoklipben, köztük Indián és Herczeg Zoltán produkcióiban is.

Országos ismertséget a Megatánc és a Sztárok a jégen című műsorban szerzett. A műsorok után belekóstolt a divatszakmába is, amikor egy táncos divatbemutató keretében bemutatta élete első táncruha-kollekcióját, bár bevallotta, hogy az ötlet nem volt új. Az ihletet egy angol tánciskolától szerezte. "Számomra elsősorban a stílus, a jazz, latin és a hip-hophoz kapcsolódó new style volt a fontos, a ruhakollekcióba nem tudtam olyan szinten beleszólni" - mondja a táncos, akinek J. Csonka Hedvig nyújtott segítséget.

Egykoron a web legkeresettebb magyar tévés személyisége volt, nem kis részben a félmeztelen fotónak köszönhetően, Karsai azonban túllépett ezen, az Eurovíziós dalfesztivál óta nincs képernyőn. Az [origo] kérdésére elmondta, hogy jelenleg nem lát olyan műsort, amelyben értékesíthetné tánctudását. "Csak tánccal foglalkozó műsorokat vállalnék el szívesen, de nem zárkózom el attól, hogy más profilú show-ban is feltűnjek, amennyiben az komoly értéket képvisel" - válaszolja a táncosnő kérdésünkre.

Ugyanilyen a viszonya színházzal is, ahol mint tánckari tag tudná leginkább elképzelni magát. "Sajnos nincsenek egy emberre épülő táncos színdarabok, amelyekben fel tudnék lépni. Az énekesek könnyebben eladhatók ebben a szakmában, mint a táncosok" - véli.

Karsai Zita, kinek tánccentruma is nyílt, tehát inkább eredeti szakmájával foglalkozik, egész nyáron a táncoktatásnak él. Egy sportcentrum felkérte, hogy elsősorban gyerekekre építő projektjében képviselje a táncot - ugyanott Nyilasi Tibor a labdarúgást, Kuti Kis Rita pedig a teniszt népszerűsíti.

Eiler Ádám