2009: kinyírt sorozatszereplők

Vágólapra másolva!
A forgatókönyvírók szeszélye folytán több markáns sorozatkarakter is meghalt idén: legtöbbjük kinyírása dramaturgiailag volt fontos, de olyan széria is akadt, melynek jóformán összes figurája elhalálozott a végére. Íme pár karakter, akinek halála meglepő és/vagy különös volt az adott műsoron belül.
Vágólapra másolva!

Michael Scofield, A szökés

Amerikai sorozatok esetében kevéssé szokványos húzással éltek A szökés készítői, miután a fináléra éppen a pozitív hőst nyírták ki. Igaz, Michael karakteréhez és a történet logikájához passzolt ez a haláleset, hisz ahogyan a srác az elején börtönbe vonult a bátyja miatt, úgy a végén is feláldozta magát, csak épp már szerelméért, Saráért. Valószínűleg nagyobb elszántsággal tette ezt, miután megtudta, hogy agytumorja van, de őrangyal-vonásait így is megőrizte.

Forrás: Fox

-------------------------------

Warrick Brown, Helyszínelők

Bár Warrick sorozatbeli halála még 2008-ra esett, itthon (a Viasaton) csak idén áprilisban láthattuk az ominózus részt - ezért szerepeltetjük összeállításunkban. A helyszínelő csapat audiovizuális elemzője még a nyolcadik évad végén keveredett komolyabb konfliktusba egy bűnözővel, aki aztán rálőtt - a nézők azonban csak a kilencedik évad első epizódjából értesülhettek róla, hogy Warrick meg is halt, újabb ügyet szolgáltatva ezzel az életben maradt kollégáknak.


-------------------------------

Magdi anyus, Barátok közt

A magyar szappanopera-barátok fekete napja lehetett, amikor a Mátyás király tér házmesternéje lezuhant a lépcsőn, majd belehalt sérüléseibe - talán Tóni halála óta nem történt ekkora tragédia a Barátok közt világában. A nézők közül azonban korántsem rázott meg mindenkit a haláleset, a jelenetnek számos paródiája kering az interneten - ebből egy az alábbi videón látható. Magdi néni kinyírásának oka egyébként az volt, hogy az őt alakító Fodor Zsóka - közel a hetvenhez - szeretett volna új életet kezdeni.


-------------------------------

Hárman a szigetről

A Lost kezdetben negyvennyolc meghatározó karakterrel operált, akik közül jó páran meghaltak már időközben. A 2009-es év, vagyis az ötödik évad három embernek nem volt szerencsés: John Locke, Daniel Faraday és Charlotte Lewis is ebben az évben lelte halálát. Locke-ot Ben Linus fojtotta meg egy kábellel, Faradayt a saját anyja ölte meg (a múltban), Charlotte-nak pedig az időugrás mellékhatásai okozták a halálát. Így sem biztos azonban, hogy a befejező évadra nem térnek vissza, hisz egy olyan sorozatban, mint a Lost, bármi megtörténhet.

ForrA!s: [origo]

-------------------------------

Majd' mindenki a Harper szigetről

A Harper sziget-ben nem az volt a meglepő, hogy a sorozat végére majdnem mindenki kilehelte a lelkét, hisz ez velejárója a Tíz kicsi néger-hez hasonló koncepciónak - itt inkább a halálnemek voltak különösek. Mills seriffet például egy teherautóra kötött kötél (aminek a másik vége a nyakában volt) rántotta ki az ablakon, Thomas Wellingtonnak egy lezuhanó bálnadaraboló hasította szét a fejét, Hunter pedig a csónak motorháztetejének felnyitásával aktivált egy puskát, így kvázi saját magát lőtte arcba.

CBS