Szexi tanító nénik, sármos tanárok a tévéből

Vágólapra másolva!
Elkezdődött az iskola, a nyári pihenést, szórakozást felváltja a hosszú tanórák unalma - vannak azonban így is olyan tanárok és tanárnők, akik elviselhetővé teszik a váltást. Az AOL Television olvasói a tévésorozatokban feltűnő pedagógusokra szavaztak, mi pedig hozzátettünk néhányat: íme, a legdögösebb tanárnők és a legsármosabb tanár bácsik.
Vágólapra másolva!

Carol Vessey (Julie Bowen), Ed

Nem annyira dögös, mint inkább bájos az Ed című sorozat tanárnője, nem csoda, hogy a címszereplő ügyvéd egész életében szerelmes belé: amikor visszatér szülővárosába, hogy ügyvédi irodával egybekötött bowlingpályát nyisson, kénytelen szembesülni vele, hogy gyerekkori szerelme még mindig káprázatos. Kettejük viszonya aztán sose lesz teljesen egyértelmű, a lány valamikor a legjobb barátjaként kezeli Edet, máskor azonban viszonozni látszik az érzelmeit. Ehhez asszisztált kevésbé csinos kolléganője, aki meg titokban Edre feni a fogát.

AOL

------------------------------------------------------

Sydney Fox (Tia Carrere), Az elveszett ereklyék fosztogatói

Régi emlékek is vannak a szépséges, hawaii Sydney Foxról, de frissek is, hiszen a TV2 a közelmúltban hosszú heteken át ismételte a könnyed szórakozást jelentő, mégsem igénytelen szériát. A Trinity College nagy tudású és elismert professzora ugyanakkor nem biztos, hogy mondanivalójával, évszámok emlegetésével túlzottan lekötött volna minket, mert óráin másfelé kalandoztak volna gondolataink. Ha már kaland: inkább kísértük volna el Nigel Bailey helyett, hátha egyszer kétágyas szobát vesz ki a csábos tanerő.

Forrás: [origo]

------------------------------------------------------

Vágási Judit (Ivancsics Ilona), Szomszédok

A Szöllősy Juditként született karakter a magyar tévétörténet egyik klasszikusa, a Szomszédok ének-rajz szakos tanára volt. A felejthetetlen Vágási Ferivel 1987-ben költözött a budapesti Gazdagréti lakótelepen lévő Lantos utca 8. szám alá. Jutka egy jószívű, de mégiscsak szimpla nyomdászhoz (aki azért bölcsen, korán felismerte az internet erejét) ment hozzá, így apjával ebből adódóan voltak konfliktusai. Ez minket nem érdekelt, mert mi is szerettünk volna ilyen csinos tanító nénit.

Forrás: [origo]

------------------------------------------------------

Haley James Scott (Bethany Joy Galeotti), Tuti gimi

Csinos, okos és vagány, ráadásul nem is túl szigorú - melyik srác ne ülne be szívesen az angolórájára? Haley-t korrepetitorként és a főszereplő, Lucas legjobb barátjaként ismerjük meg a Tuti gimi-ben, aki aztán hozzámegy a srác bátyjához, Nathanhez. Megpróbálkozik az énekesi karrierrel is, korrepetitorból pedig idővel rendes tanárrá lép elő a címbeli Tree Hill gimnáziumban. A karaktert az énekesnőként is ismert Bethany Joy Galeotti játssza 2003 óta, előtte a Vezérlő fény című szappanoperában láthatták a nézők.

AOL

------------------------------------------------------

Tamara Jacobs (Leann Hunley), Dawson és a haverok

Minden kamaszfiú álma egy ilyen tanárnő, aki kész elvenni diákja szüzességét - no nem mindegyikét, csak akivel némi érzelmi viszonya is kialakul. E szerencsés helyzetbe a sorozatban Dawson legjobb (fiú)barátja, Pacey kerül, aki amúgy állandóan próbálkozik a lányoknál, de saját kortársai helyett inkább a negyvenes tanárnőnek jön be. Tamarát Leann Hunley játszotta, akit a tévében ezenkívül talán csak a Dinasztiá-ban és az Életünk napjai-ban láthattunk nagyobb szerepben, egy-egy epizód erejéig viszont rengeteg sorozatban feltűnt.

AOL

------------------------------------------------------

Brenda Walsh (Shannen Doherty), 90210

Brendát a Beverly Hills 90210-ben akkor láttuk utoljára, amikor elutazott Angliába, hogy színészetet tanuljon, a klasszikus tinisorozat tavalyi remake-jében azonban visszatért Beverly Hillsbe. A történet szerint az eltelt idő alatt jó nevű színésznő vált belőle, aki hazatérve volt iskolájában, a West Beverly gimnáziumban oktatja a mesterséget. Vadító kiscsajból időközben kellemes nővé változott, nem mondhatni, hogy rosszat tett neki az idő - ahogy persze az őt játszó Shannen Dohertynek sem, aki immár a harmincnyolcadik életévét tapossa.

AOL

------------------------------------------------------

Christina Milano (Sarah Lambert), Szívtipró gimi

Míg Szabó Magda debreceni "kisasszonygyárában" a Milánó név cseppet sem jelent jót, addig Sydney külvárosában, azon belül is a Hartley gimnáziumban már egészen kellemes emlékek kötődnek egy azonos nevű tanárnőhöz. Christina Milano megjelenése már a sorozat legelején nagy vihart kavart, hisz a Szívtipró gimi két hőse, Nick és Con az iskolába menet kifigyelik, és elkezdik neki csapni a szelet - később derül csak ki, hogy ő lesz az új tanárnőjük. Külsőre tényleg nem látszik rajta, hisz ugyanúgy öltözködik, mint diákjai, és az osztálytermi balhékat is eléggé lazán kezeli.

Forrás: [origo]

------------------------------------------------------

Dr. Markus Specht (Robert Atzorn), Specht tanár úr

A végére pedig három férfi, hogy női olvasóinknak is kedvezzünk! Nem annyira külseje, mint inkább személyisége miatt kedveljük Specht tanár urat, aki egy német kisváros gimnáziumában oktatja a diákokat. Rendre félreteszi a hagyományos iskolai módszereket, előfordul például, hogy a tanulóknak egy csinos aktmodellt kell megörökíteniük a rajzórán. Spechthez ráadásul bármilyen problémával lehet fordulni - azok pedig akadnak bőven, a szülők válása éppúgy előkerül témaként a sorozatban, mint mondjuk a drogfogyasztás vagy a pályaválasztás nehézsége.

------------------------------------------------------

Rupert Giles (Anthony Head), Buffy, a vámpírok réme

A Buffy által látogatott középiskola könyvtárosa, akihez szintén bármikor lehet fordulni, és biztosan akad nem egy női tanuló, aki legszívesebben őt is kikölcsönözné a könyvtárból. Ő a vámpírvadász lány mentora, kvázi apafigura, de Buffy barátait, Willow-t és Xandert is sűrűn ellátja tanácsokkal. Kedvességéhez hatalmas tudás és brit akcentus társul, ami szintén megőrjítheti a lányokat.

AOL

------------------------------------------------------

Ray Drecker (Thomas Jane), Hung

Októbertől Neki áll a zászló címmel láthatjuk itthon a Hung-ot, egy testnevelő tanár és kosáredző történetét, aki átlagon felüli hímtagjával hódít a nők körében - sőt áruba is bocsátja önmagát, miután magánéleti és anyagi gondjai is akadnak. Dreckernek nemcsak a fallosza, de a szíve is nagy, tanárként mindent megtesz a hozzá forduló gyerekekért.

AOL