Michael J. Fox még mindig optimista

Vágólapra másolva!
Michael J. Foxot nem győzi le egykönnyen a Parkinson-kór: újabb tévés szereplést vállal, hogy ezzel is példát mutasson másoknak.
Vágólapra másolva!

Az ABC-n májusban kerül adásba egy dokumentumfilm, amely Michael J. Foxról, illetve a Parkinson-kórral való küzdelméről szól. A műsor hangulata ennek ellenére nem lesz sötét, ezt már jelzi a cím is: Adventures of an Incurable Optimist, vagyis Egy gyógyíthatatlan optimista kalandjai.

A show keretében Fox még Bhutánba is elutazik, ez ugyanis az egyetlen ország, ahol a GDP mellett azt is mérik, hogy miként változik a "nemzeti összboldogság" - ennek növekedéséhez amúgy a televízió is hozzájárult, legalábbis a bhutáni király, Jigme Singye Wangchuck szerint. Fox persze saját helyzetét is bemutatja a nézőknek, és ezzel azt is, hogy mindig van ok a reményre.

A színész amúgy is sokat tesz a betegség elfogadásáért, illetve legyőzéséért: alapítványt hozott létre, amely a lehetséges gyógymódokat kutatja, és két könyvet is írt már a témában - a második éppen április körül jelenik meg, és címével (Always Look Up - The Adventures of an Incurable Optimist) a dokumentumfilm alkotóinak munkáját is megkönnyítette.

Fox elvileg 2000-ben vonult vissza a rendszeres közszerepléstől, de a tévében azóta is vállalt pár vendégjátékot: feltűnt például a Dokik két, illetve a Boston Legal hat epizódjában, legutóbb pedig a Ments meg!-ben kapott egy szerepet.