A színészeknél House a menő

Vágólapra másolva!
Január 25-én kiosztotta díjait az amerikai színészszakszervezet, amivel a tévés évad legjobb színészi alakításait is elismerte.
Vágólapra másolva!

A Screen Actors Guild tagjai meglehetősen hasonló véleménnyel vannak a színészi alakításokról, mint az Emmy vagy a Golden Globe odaítélői: csak a drámai kategóriákban volt változás, a többi díjat ugyanazok kapták.

Az immár 15. alkalommal kiosztott (és egyre nagyobb presztízsű) SAG Awardsnál természetesen nincs olyan kategória, amely a legjobb sorozatokat díjazná, de ezzel egyenértékűnek mondható a csoportos alakítások elismerése. A legjobb színészgárda díját így a Mad Men - Reklámőrültek, illetve a 30 Rock csapata vihette haza - mindkét széria megkapta az Emmyt és a Golden Globe-ot is.

A legjobb komikus színészek és a legjobb, minisorozatban szereplő színészek díját is ugyanaz a pár kapta, amely a fenti két elismerést bezsebelte: előbbi kategóriából Alec Baldwin és Tina Fey (30 Rock), utóbbiból Paul Giamatti és Laura Linney (John Adams) került ki győztesen.

Egyedül a legjobb drámai alakításokat tekintve nem tudnak megegyezni a különféle díjak odaítélői: míg az Emmyt Bryan Crenston és Glenn Close kapta, addig a Golden Globe Gabriel Byrne-höz és Anna Paquinhez került. Az SAG ellenben doktor House-t, vagyis Hugh Laurie-t tartotta a legtehetségesebbnek, a színésznők közül pedig Sally Fieldet díjazta, a Testvérek-ben nyújtott alakításáért.

A nyertesek teljes listája - a filmes szekció díjazottjaival együtt - többek között itt olvasható.