Széthullott a Szupercsapat

Vágólapra másolva!
1983-ban indult A szupercsapat (The A-Team) című sorozat, jövőre jön a mozifilm is. Mi történt a széria szereplőivel az elmúlt huszonöt év alatt?
Vágólapra másolva!

A szupercsapat eredetileg 1983 és 1987 között futott az Egyesült Államokban, de itthon is többször láthattuk. A történet középpontjában egy igazságtalanul elítélt, így a katonai rendőrség elől állandóan bújkáló kommandós csoport áll, amelynek azonban mindig van ideje arra, hogy segítsen egy bajbajutottnak, hogy érvényesítse az igazságot.

Bár az akciójelenetek nagyon szimplák (ráadásul a legnagyobb golyózápor közepette sem esik baja senkinek), a karaktereket elég jól eltalálták: a csapatot az öreg motoros, Hannibal ezredes vezeti, neki segít a több kilónyi aranyat viselő Rosszfiú, a finomkodó Szépfiú és az akciók szünetében a diliházban lebzselő Murdock. Mi történt az őket alakító színészekkel a sorozat óta?

George Peppard (Hannibal): Peppard sajnos már nem lehet közöttünk, 1994-ben hunyt el tüdőrák következtében. Miután az idősebbekkel az Álom luxuskivitelben férfi főszereplőjeként kedveltette meg magát, a színész A szupercsapat-tal számos rajongót szerzett magának a fiatalabb korosztályból is - karrierje így a sorozat végeztével is biztosítva volt, tévéfilmek megbízható szereplőjévé vált.

Mr. T (Rosszfiú): A szupercsapat után inkább birkózóként, pankrátorként tevékenykedett, majd elkészítette az I Pity the Fool című realityt. A valóságshow-ban Mr. T körbeutazta Amerikát, közben folyamatosan tanácsokat osztogatott, különféle, lelki és fizikai problémákat próbált megoldani. Szerepelt Busta Rhymes egyik videoklipjében, 2005-ben pedig - a Katrina hurrikán pusztítását látva - megfogadta, hogy nem viseli többet az aranyait.

Dirk Benedict (Szépfiú): A széria után is folytatta a színészkedést, filmen, tévében és színházban egyaránt, bár mostanában egyik területen sem aratott átütő sikert. Olyan sorozatok egy-két epizódjában tűnt fel, mint a Gyilkos sorok, a Baywatch vagy a Walker, a texasi kopó. 2007-ben bevonult a brit Celebrity Big Brother-be, ahol a rasszista botrányban szinte egyedül ő állt ki az indiai színésznő mellett.

Dwight Schultz (Murdock): A szupercsapat legőrültebb tagja egy nem kevésbé különös szereppel folytatta: a Star Trek több sorozatában játszotta Reginald Barclay hadnagyot. Rádiós talkshow-ban is kipróbálta magát (ez volt a Howling Mad Radio), de igazán keresetté animációs filmek és videójátékok hangjaként vált, a kétezres években jóformán csak ilyen szerepekben tetszelgett.

Forrás: AOL Television