Nők a rács mögött - Játssz a Zone Reality-vel!

Vágólapra másolva!
A Zone Reality Nők a rács mögött műsora olyan nőket mutat be, múltjukkal, motivációikkal és jövőjükkel, akik gyilkosság miatt kerültek börtönbe. Figyelmes olvasóink a csatorna ajándékcsomagját nyerhetik!
Vágólapra másolva!

"A nők által elkövetett szerelemféltési gyilkosságok hátterében legtöbbször az árulás és az illúzióvesztés okozta csalódás áll. Amíg a nő úgy érzi, hogy fontos a párja számára, addig elégedett a női szerepének beteljesülésével, a társadalomban való helyével. Amikor szembesül a hűtlenséggel, szembe kell néznie ennek a képzetnek illuzórikus voltával, amely hatalmas veszteség. Ennek hatására általában hirtelen felindulásból áll bosszút" - magyarázta a gyilkos motivációt Albu Mónika pszichológus.

Ám a nők nem csak férfiakra támadnak, haragjuk gyakran gyermekeikre irányul. A statisztikák szerint a nők sokkal gyakrabban követnek el gyilkosságot érzelmi felindulásból, mint a férfiak, utóbbiak esetében az előkészített, átgondolt, általában anyagi vonatkozású erőszak a jellemző. "A kontrollálhatatlan érzelmi kitörés esélyét pedig csak növeli, ha az alany - például alkohol hatására - módosult tudatállapotban van"- mondta Albu Mónika. A pszichológus szerint a gyerekek bántalmazása esetében projekcióról, érzelmi átvitelről van szó: a frusztráció agresszióként nyilvánul meg, amely - jobb híján - valaki gyengébbekre irányul, még ha nem is ő annak a közvetlen oka.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Egy eset a sokból

Peggy Hilt, a most 36 éves nő mindig is biztonságot adó, nagy családról álmodott. 22 évesen férjhez ment a főiskolás évei alatt megismert Chrishez, akivel minden adott lett volna a boldogsághoz, csak épp gyermekáldásban nem volt részük. Ezért 2001-ben örökbe fogadtak egy ukrán kislányt, Natalját, és mivel a kicsivel remekül boldogultak, úgy döntöttek, szívesen fogadnának még egy babát a családba - így került hozzájuk a 16 hónapos Nina Romániából. Peggy beszámolója szerint a kezdetektől fogva nehézségei voltak a kicsivel: visszautasította a gondoskodást, alig reagált az ingerekre. Peggy úgy érzete, kudarcot vallott mint anya, és inni kezdett.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

2005 júniusában, míg Chris dolgozni volt, Nina egész nap csak sírt, és Peggy nem tudta megnyugtatni, végül - utóbb maga sem tudta megmagyarázni, hogyan és miért - az asszony ütni és rugdosni kezdte a gyereket. Még aznap este rokonokhoz indultak látogatóba, a kocsiban a kicsi többször hányt, majd elvesztette az eszméletét. A mentősök már nem tudtak segíteni. A boncolás belső vérzés okozta halált állapított meg, ami az ütlegelések következménye volt. Peggy bevallotta, mit tett, de többször is hangsúlyozta, hogy nem érti, mi jött rá, hogy így bánt a kicsivel. A bíróság ítélete alapján 2022-ben szabadul egy virginiai börtönből.

A Zone Reality novemberben a fenti történet mellett számos tragikus női sorsot is bemutat, különféle motivációkkal és végkifejlettel. A Nők a rács mögött november 14-én, 21-én és 28-án 23.00 órakor, a Gyilkos nők november 15-én, 22-én és 29-én 23.00 órakor látható.

Nyereményeink is vannak szép számmal.