Másként folytatódik a Csillagkapu

Vágólapra másolva!
Véget ér a Csillagkapu: Atlantisz, a rajongóknak mégsem kell búslakodniuk, máris jön az új sorozat.
Vágólapra másolva!

A Sci Fi Channel a hatodik évadot már nem rendelte meg a Csillagkapu: Atlantisz-ból, az ötödik szezonnal elbúcsúztatja sorozatát. Pontosabban a történet egy kétórás tévéfilmmel ér véget, amely lezárja a szériában megválaszolatlanul hagyott kérdéseket.

A Stargate-univerzumban volt már példa hasonlóra, hisz a sorozat alkotói már korábban is jelentkeztek nagyfilmekkel (Ark of Truth és Continuum), amelyek aztán DVD-n váltak sikeressé.

Jó hír a rajongóknak, hogy a készítők még be sem fejezték az Atlantisz-t, de máris újabb spin-offon törik a fejüket: a Sci Fi Channel bejelentése szerint jövőre érkezik a Stargate: Universe. Az új produkció a tervek szerint 2009 elején jelentkezik egy kétórás bevezető filmmel, majd a nyáron már rendes sorozat is lehet belőle.

A történet középpontjában egy kutatócsoport áll, amely egy idegen bolygón talál egy régi űrhajót - miután a Földre nem tudnak visszatérni, a világűrben bonyolódnak számos kalandba.

A sorozat a fiatalabb közönséget szeretné megcélozni, teljesen új karakterekkel. A Sci Fi Channel elnöke, Dave Howe elmondta, a főszerepre ismert színészt keresnek, de a többiek megjelenítését friss arcokra bíznák.