Gond van a Kiválasztottal

Vágólapra másolva!
Jól mentek a Jones-filmek, Indianával és Bridgettel, de Uri Geller show-ja már nem érdekli annyira a népet, mivel a célcsoportban 21,7 százalékot hozott, amit egy határozottan olcsóbb Piedone-film bármikor megtesz, hetvenedik ismétléssel. Az RTL egy mezei akciófilmmel nyomta le a produkciót.
Vágólapra másolva!

A tévés nézettségen is látszik, hogy közeleg a nyár, nyílnak a kiülős helyek, egyre kevesebben gubbasztanak a tévé előtt, ha egy kockás abroszos kerthelyiségben pár korsó sör biztató társaságában is múlathatják az időt. Kétmilliót már egy műsor sem ért el, a Barátok közt is csak 1,92 milliós eredményre volt képes - más kérdés, hogy hány száz műsor előállítója ugrana ki bőréből egy ilyen eredmény láttán. Berényiék után nagy űr, a Dennis, a komisz-t 1,63 millióan figyelték, Győzike rikoltozását pedig 1,45 millióan hallgatták s próbálták dekódolni. Élmezőnyben még a Fókusz, az Esti showder, a Cobra 11 - a nagy tisztogatásba kezdő TV2 a Top 10-be csak két műsort delegált: a harmadik Indiana Jones-filmet 1,34 millióan, a Napló-t 1,3 millióan látták.

Az MTV egyetlen műsorával tudott bekerülni a harmincba, Az én Antal Imrém című emlékműsorra 928 ezren figyeltek. 805 ezer magyar bólogatott ütemesen a Csináljuk a fesztivált dallamaira, ütemeire, a Kékfény-en pedig 776 ezren borzongtak. A Társulat 15,1 százalékot ért el a felnőtt lakosságnál, átlagban 636 ezren követték. A Tűzvonalban legalább százezer nézőt veszített azzal, hogy egy órával későbbre került.

18-49

A kereskedelmi célcsoportnál hétfőn az NCIS nagyon megszorongatta Győzikét, a Gyilkos számok pedig megverte a Showder klub-ot. Kedden (és a hét minden napján) erős volt A széf, a Fókusz és a Bk alkotta hármas, ekkor a Vészhelyzet és a Grace klinika 30 százalék körül hoztak, az Epicentrum című katasztrófafilmet a TV2-n viszont csak szűk 22 százalék nézte. Szerdán az RTL a Rajtaütés című filmmel próbálkozott (24,5%), miközben a rivális csatornán jól ment Doktor House (27,5%) és rosszul a rövidesen eltűnő Az igazság ára (17,5%). Május 1-jén az RTL csúnyán eltángálta a TV2-t egy vígjátékkal és Fábryval, másnap viszont a TV2 támadt fel, mert egy magyar és egy amerikai vígjátékkal lenyomta ellenfelét, mely A kincses sziget-tel 30 százalék alatt maradt. Szombat este a célcsoportban az RTL Klub egy olcsó akciófilmmel (Szökőár) gond nélkül leverte a módfelett halovány Uri Gellert, mentális energiák ide vagy oda. Aztán vasárnapra megint magához tért a TV2, mert a Napló-t ugyan legyűrték a német autópálya-rendőrök, de aztán a tévéző fiatalok nagy számban kapcsoltak át Indiana Jones-ra, így az RTL-en az Édes kis semmiség halovány nézettséggel ment.

A Viasat3-nál mind teljes lakosságban és a 18-49 évesek közt is a BL-meccs nyert, átlagban közel 420 ezren figyelték a minőségi focit. A Miami helyszínelők és a Jóbarátok fértek még fel a dobogóra, előbbi közel 12 százalékos közönségarányt, utóbbi egy jó estén 9,1 százalékot ért el.