A Marsra megy a Spektrum TV

Vágólapra másolva!
Az Utazás a Marsra című sorozat azt mutatja be, hogyan válik a tudományos-fantasztikus ábrándból pusztán tudományos terv. 
Vágólapra másolva!

Már nem csak ábránd az első, ember vezette expedíció a Marsra: a NASA hosszú ideje dolgozik a projekten, amely a közeljövőben meg is valósulhat. A Spektrum Televízió nézői most szemtanúi lehetnek a munkafolyamatnak a csatorna új, hatrészes sorozatában.

Az Utazás a Marsra bemutatja a hihetetlenül veszélyes expedíció feladatait, akadályait és lehetséges kimenetelét. Több mint háromszáz, különböző nemzetiségű és más-más szakterületet vizsgáló szakértő egyesítette tudását a terv megvalósításához, illetve a széria elkészítéséhez.

A sorozat nem csupán tudományos értekezés, hiszen minden vizsgált témát valósághű felvételekkel szemléltet. Sorra veszi az összes problémát, amely az expedíció során felmerülhet, s amelyre a kutatók már most igyekeznek megfelelő választ találni.

Kérdés pedig akad bőven: Mekkora a legnagyobb, még megépíthető rakéta, amellyel az űrhajósok eljuthatnak a Marsig? Ha a személyzet el is éri a vörös bolygót, milyen üzemanyaggal térhet majd vissza a Földre? És egyáltalán, mi történik velük időközben, a kétéves utazás során?

A sorozat premierjére április 27-én, szombaton kerül sor, 22.40-es kezdettel. A további részek vasárnaponként kerülnek adásba, ugyanabban az időpontban.