1984 és más brit filmek a képernyőn

Vágólapra másolva!
A Zone Europa márciusban brit hónapot tart, számos ismert és kevésbé híres brit filmet tűz műsorára. Több remek alkotás már lement, most olyanokat ajánlunk, melyek a napokban kerülnek a tévézők elé.
Vágólapra másolva!

A Szoba kilátással (A Room with a View) angol dráma március 23-án, vasárnap este 20.00-tól látható - 1985-ös darab, a XX. század elején játszódó filmet a szakma elismerése jeléül három Oscar-díjjal, öt Oscar-jelöléssel, egy Golden Globe-díjjal és két Golden Globe-jelöléssel jutalmazta.

A misszió (The Mission) másnap este nyolckor kezd, olyan szereplőkkel, mint Robert de Niro, Jeremy Irons vagy Liam Neeson. A szintén számos díjjal jutalmazott alkotásban viszonylag kevés a komótosan teázgató, elegáns angol lord, mivel 1750-ben, Dél-Amerikában játszódik, a guarani indiánok földjén.

A Családi élet (Family Life) március 28-án, pénteken kerül képernyőre, és nem ígér könnyed kikapcsolódást: egy teherbe esett lányról szól, akit szülei abortuszra kényszerítenek, minek következtében mély depresszió lesz rajta úrrá. Pszichiátriai intézetbe küldik kezelésre, és több elektrosokk-terápia után és az erős gyógyszerek hatására a lányon a skizofrénia tünetei jelennek meg.

A komor történet mellett akad vidámság is, például most pénteken jön az Egy nap alatt (In A Day), egy igazi romantikus vígjáték, egy szerelem egy napjának gyors története, zongorista lánnyal, kedves udvarlóval.

A Szép remények (Great Expectations) 24-én, hétfőn 17:50-től látható, egy Charles Dickens regény adaptációjáról van szó. Marad csemege a hó végére is, mert az 1984 (Nineteen Eighty-Four) március 27-én, csütörtökön kerül a Zone Europa adásába - és (reméljük) aligha van érettségizett magyar, aki ne olvasta volna, vagy ne hallott volna a film alapjául szolgáló, George Orwell sötét utópiáját bemutató regényről.